Gates: 30 milyon insanı salgınla öldürebilirler

Microsoft kurucusu Bill Gates, teröristlerin ürettikleri bir mikropla bir yılda 30 milyon kişiyi öldürebileceğini söyledi ve “Saldırı 10 - 15 yıl içinde gerçekleşebilir” dedi.

Gates: 30 milyon insanı salgınla öldürebilirler
Gates: 30 milyon insanı salgınla öldürebilirler
GİRİŞ 20.02.2017 09:54 GÜNCELLEME 20.02.2017 10:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyanın en zengin iş adamı, girişimcisi ve Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Almanya'da düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada birçok güvenlik uzmanının gözünden kaçan bir tehdidi gündeme getirdi. Biyoterörizm tehlikesi hakkında konuşan Gates, teröristlerin ürettiği bir mikropla bir senede 30 milyon kişinin hayatını kaybedebileceği uyarısında bulundu.

"Bir sonraki salgın, genetik mühendislik kullanılarak bilgisayarda üretilmiş bir virüs yüzünden olabilir. Bu virüs çiçek hastalığının sentetik bir versiyonu ya da ölümcül ve süper bulaşıcı bir çeşit grip olabilir" diyen Bill Gates "Böylesi bir terör hamlesi bir yıldan kısa bir süre içinde 30 milyon kişinin ölümüne neden olabilir" ifadelerini kullandı.

Gates, dünyanın önümüzdeki 10 ila 15 yıl içinde, böylesi bir saldırıyla karşı karşıya kalmasının ciddi bir ihtimal olduğunu vurguladı.

''SALGINLARA HAZIRLANIN''

1918'deki grip felaketinin yaklaşık 500 milyon kişiye bulaştığını ve tahminlere göre 50 ila 100 milyon kişinin canına mal olduğunu hatırlatan Bill Gates, 'biyoterörizm tehlikesini, nükleer savaş ve küresel ısınma kadar tehlikeli gördüğünü' kaydetti.

Gates, ülkelere bu gibi saldırılara karşı hazırlanma ve cephanelerini genişletme tavsiyesinde bulunurken, bireylere de "Orduların savaşa hazırlandığı gibi biyoterörizm içeren salgınlara hazırlanın" uyarısını yaptı. Gates, daha önce de ocak ayında İsviçre'nin Davos köyünde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda dünya liderlerine seslenmiş, biyoterörizmin tehlikelerine dikkat çekmek için bir konuşma yapmıştı.

YORUMLAR 1
  • Burhan Dinç 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu da nereden çıktı demeyin. Kim bu adam! Amerikan sermayesinin yetiştirdiği ve dünyada bilişim sektörünün öncüsü. Biyolojik ve siber gelişime en çok yatırım yapan ülkeler kim. Başta ABD,İsrail ve diğer sömürü ülkeleri. Uyaran kim! Kendileri. Demek ki bizler bu iş üzerine çalışıyoruz. Ayağınızı denk alın. Uyaran ve tehdit eden aynı kesim. Şaşılacak bir durum yok bence. Bunun küçük örneklerini daha önce de denediler. H1N1, Ebola ve son olarak Brezilya'da ortaya çıkan virüs gibi. Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar