Trump 13 milyon göçmeni sınır dışı ediyor!

ABD "Bu bir toplu sınır dışı etme olayı değil" açıklaması yapsa da, ABD'de yasa dışı olarak bulunan göçmenlerle ilgili yeni düzenleme 13 milyon kişiyi ülkeden atmayı kapsıyor.

Trump 13 milyon göçmeni sınır dışı ediyor!
Trump 13 milyon göçmeni sınır dışı ediyor!
GİRİŞ 22.02.2017 06:34 GÜNCELLEME 22.02.2017 06:41
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'daki günlük basın toplantısında Spicer, ağırlıklı olarak ülkede yasa dışı bulunan göçmenlerle ilgili yeni düzenleme hakkında açıklamalarda bulundu.

YASAL OLARAK KALANLARA DOKUNULMAYACAK

Trump yönetiminin son hazırlıklarını yaptığı ve İç Güvenlik Bakanlığı bilgi notlarıyla ilk kez bugün kamuoyuna detayları yansıyan çalışmanın önceliğinin "kamu ve sınır güvenliği" olduğunu savunan Spicer, yeni düzenleme ile ülkede yasal olarak bulunma hakkı olmayan kişilerin göz önüne alındığını belirtti.

12-13 MİLYON KİŞİ GÖNDERİLECEK

Sayılarının 12 ila 13 milyonu bulduğu kaydedilen yasa dışı göçmenler arasında öncelikle suça bulaşmış kişilerin tespit edilip gönderileceğini açıklayan Spicer, "Kamuya tehdit teşkil eden kişiler doğal olarak öncelikle ele alınacak." değerlendirmesinde bulundu.

Bu işlemlerin sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi için 5 bin civarında ilave görevlinin ayarlanması gerektiğine işaret eden Spicer, gerekli tüm hazırlıkların İç Güvenlik Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlarla koordinasyon halinde yürütüldüğünü ifade etti.

"OBAMA ÇOK GEVŞEKTİ"

Öte yandan, konuyla ilgili iki bilgi notu kamuoyuna yansıyan İç Güvenlik Bakanlığının yasa dışı göçmenlerle ilgili çalışmaları ilk kez açıklanmış oldu.

Buna göre önceki Başkan Barack Obama dönemindeki yasa dışı göçmenlerle ilgili "gevşek" politikanın yerini daha katı kuralları olan bir politikanın alması bekleniyor. Örneğin Obama döneminde ABD sınırları içinde son iki hafta bulunduğunu ispatlayan (çoğunluğu Orta Amerika kökenli) yasa dışı göçmenler ülkede kalabiliyorken, yeni planda son 2 yıl düzenli olarak ülke sınırları içinde kalmış olma şartının aranacağı bildirildi.

ÇOCUKLAR KALACAK AMA EBEVEYNLERE CEZA VERİLECEK

ABD'ye yasa dışı olarak getirilmiş çocukların bu kapsamın dışında tutulacağı, ancak onları getiren kişilerin (ebeveynleri bile olsa) yasal cezalarla karşılaşacakları kaydedildi.

Aynı bilgi notları kapsamında İç Güvenlik Bakanı John Kelly'nin Meksika sınırına duvar örülmesi konusunda ilgili kurumların en kısa sürede harekete geçeceklerini belirttiği de ifade edildi.

MÜSLÜMAN ÜLKELERE YENİ YASAKLAR YOLDA

Sözcü Spicer, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülke vatandaşlarına vize yasağı getiren ve federal yargıç tarafından yürütmesi durdurulan başkanlık kararnamesinin yerine ikame edilecek yeni kararname üzerindeki çalışmalarının ise devam ettiğini ve en kısa süre içinde gerekli açıklamanın yapılacağını bildirdi.

YORUMLAR 15
  • 50 trilyon yazik 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz aldikta ne oldu ,miyonlarca serseri suriyeli besliyoruz, bir yilda maliyeti 50.milyar dolar, Yani halkin anlayacagi dilden ,*50 trilyon tl*
    Cevapla
  • Vahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet ,10.yil sonra kaç trilyon lira yapacak, bu gerçekten çok üzücü ,ülkemizin ekonomisi adina. Bu suriyeliler bugun nasil önce vatanlarindan ,,,,sonrada burada verilen ișlerden ,,,kaçtilarsa, 10.yil sonra bunlar yine bu șekilde, değișmezler. Son 5.yila bir bakin anlarsiniz. Hepsi sokaklarda dileniyor....
    Cevapla
  • golge 7 yıl önce Şikayet Et
    bence harika bir adım atmış türkiyeye geliceklerdir..bizim gençlerimiz gelecek hayallerini bir kenara bıraksalar iyi olur.
    Cevapla
  • yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin gelicekleri yerde belli...
    Cevapla
  • Edirneli 7 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin adama kızmaya hakkı yok aynı şeyi Türkiye'de de yapsa birisi Suriyelileri gonderse cokmemnun oluruz.
    Cevapla
  • Evet 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet
    Cevapla
  • Hangi adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizde adama kizmiyoruz ,biz trumpa kiziyoruz..
    Cevapla
  • Almanya... 7 yıl önce Şikayet Et
    Suca bulasmis adamlari, devamli suc isleyenleri ülkesinden temizlemek adamin en tabi hakki ve Trump hakli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı