Trump, Irak'ı listeden çıkardı

ABD'ye seyahat yasağı yeniden geliyor. Başkan Donald Trump'ın yarın imzalaması beklenen kararnamede bu kez Iraklılar yer almayacak.

Trump, Irak'ı listeden çıkardı
Trump, Irak'ı listeden çıkardı
GİRİŞ 01.03.2017 09:40 GÜNCELLEME 01.03.2017 09:41

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Irak'ın liste dışında tutulduğunu son dakika olarak dünyaya duyurdu. Ajans, haberini ABD yönetimindeki dört kaynağına dayandırdı.

Wall Street Journal gazetesi ise, yeni düzenlemenin ülkede kalıcı oturma iznine sahip olan Yeşil Kartlılar (Green Card) ile halihazırda geçerli Amerikan vizesi taşıyanları etkilemeyeceğini bildiriyor. Gazeteye göre, yeni vize için başvurular son kararnameden etkilenecek.

Trump'ın daha önce hayata geçirdiği seyahat yasağı, bir federal yargıç tarafından durdurulmuştu. Gazete, Beyaz Saray'ın yeniden aynı sorunu yaşamamak için hukukçularla çalıştığını da sayfalarına taşıdı. Bu amaçla, ülkeye giriş yapan mülteciler arasında Hristiyanlara öncelik veren hükmün kaldırılması planlanıyor.

Wall Street Journal'a göre yeni yasağın imzalanması ile uygulanması arasında bir zaman aralığı olacak. Beyaz Saray, önceki uygulamada havalimanlarında yaşanan görüntülerin önüne geçmeyi hedefliyor.

Trump'ın 27 Ocak'ta imzaladığı kararname, ikinci bir talimata kadar Suriyeli mültecilerin kabulünü de durduruyordu. Suriye, İran, Irak, Libya, Sudan, Yemen ve Somali vatandaşları ise vizeleri olsa bile ABD'ye alınmamıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor