Clinton'ı topa tutmuştu! Skandal onu da vurdu

Pence'in Indiana Valisi iken kendi özel e-posta hesabını resmi yazışmalar için de kullandığı bildirildi.

Clinton'ı topa tutmuştu! Skandal onu da vurdu
Clinton'ı topa tutmuştu! Skandal onu da vurdu
GİRİŞ 03.03.2017 09:06 GÜNCELLEME 03.03.2017 09:26

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in, Indiana Valisi olarak görevde bulunduğu dönemde kişisel e-posta hesabından resmi yazışmalar yaptığı ortaya çıktı.

İlk kez "Indianapolis Star" gazetesi tarafından ortaya atılan iddia, Pence'in ofisinden yapılan açıklamayla da kabul edildi.

Açıklamada, Pence'in de kendinden önceki valiler gibi resmi yazışmalarında hem şahsi hem de resmi e-posta hesabını kullandığı bildirildi.

YAZIŞMALAR YASAL VE KAYITLI

Söz konusu kullanımın Indiana yasaları ile uyumlu olduğu belirtilen açıklamada, Pence'in görevine ilişkin şahsi ve resmi hesabından yaptığı yazışmaların eyalet tarafından arşivlendiği kaydedildi.

Indianapolis Star gazetesi, Pence'in şahsi e-posta hesabının geçen yaz hacklendiğini ve güvenlikle ilgili hassas konulardaki yazışmaların korsanlarca ele geçirilmiş olabileceğini de öne sürdü.

SEÇİM KAMPANYASINDA CLİNTON'I ELEŞTİRMİŞTİ

Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton, Dışişleri Bakanlığı döneminde resmi yazışmaları için özel e-posta hesabını kullandığı gerekçesiyle özellikle Cumhuriyetçi Parti çevrelerinden büyük eleştiri almış ve konuya ilişkin soruşturma başlatılmıştı.

Seçim kampanyası döneminde Mike Pence de Clinton'ı resmi yazışmalar için şahsi e-posta hesabını kullandığı için eleştirmiş, devlet sırlarının bilgisayar korsanlarının eline geçme riskini gündeme getirmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler