ABD'den flaş Esed açıklaması: Zalim...

ABD Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Mark Toner, "Beşar Esed kendi ülkesini felakete sürüklemiş zalim bir adamdır." dedi.

ABD'den flaş Esed açıklaması: Zalim...
ABD'den flaş Esed açıklaması: Zalim...
GİRİŞ 16.03.2017 09:17 GÜNCELLEME 16.03.2017 09:18
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Mark Toner, günlük basın toplantısında Suriye'de 6. yılına giren iç savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Konuya ilişkin bir soru üzerine konuşan Toner, "6 yıl önce bu hafta 10 binlerce Suriyeli sokaklara çıkarak kendilerini özgürce ifade ederek ülkede değişiklik ve adalet istedi. Esed ise bu isteğe silahlarla mermilerle ve şiddetle karşılık verdi." dedi.
 
Toner, Suriye’de 6 yıldır devam eden iç savaşa rağmen siyasi çözüm arayışları içerisinde olduklarını belirterek, "Astana görüşmelerinin nasıl gelişeceğini göreceğiz. Barış için bir adım atılmalı." ifadesini kullandı.

''ESED ZALİM BİR ADAMDIR''
 
"Esed'in gitmesi gerektiğine hala inanıyor musunuz?" Şeklinde yöneltilen bir soru üzerin ise Toner, şunları kaydetti: "Esed kendi ülkesini felakete sürüklemiş zalim bir adamdır. Bununla  birlikte son karar Suriye halkınındır. Muhalifler, ılımlı muhalifler ve rejimin  de belli bir temsiliyetiyle siyasal bir geçiş süreci oluşturmalılar. Geçiş sürecinin Esed’in uzaklaşacağı bir süreç olacağını düşünüyoruz, çünkü Esed’in Suriye halkı tarafından kabul göreceğini düşünmüyoruz."

''ESED MEŞRUİYETİNİ BİTİRMİŞ BİRİSİDİR''

Toner'e eski ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye iç savaşı başladıktan üç ay sonra dile getirdiği, "Esed meşruiyetini yitirmiş birisidir" sözleri  hatırlatılarak, "Bu söylem hala ABD'nin Suriye politikası içerisinde yer alıyor  mu?" şeklinde bir soru yöneltildi.
 
Bu soruya karşılık ise Toner, "Evet, fakat buna Suriye halkı karar verecektir" dedi.
 
Esed rejiminin Mart 2011'de yönetimde reform talepleriyle başlayan  halk hareketlerine şiddet kullanarak müdahale etmesiyle patlak veren krizde 6 yıl geride kaldı.

YORUMLAR 12
  • eren 7 yıl önce Şikayet Et
    daha fazla müslüman ölmesi için elimizden geleni yapıcaz diyo
    Cevapla
  • giresunlu 7 yıl önce Şikayet Et
    artık abd nin dostluğuna inanmıyoruz
    Cevapla
  • Koca Seyit 7 yıl önce Şikayet Et
    Uyan da balığa gidelim
    Cevapla
  • Yalan 7 yıl önce Şikayet Et
    Petrol doğal gaz iyimi
    Cevapla
  • Barbaros 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye esedsiz ama rejimide kapsayan bir barış üzerine hareket etmeli.sonra ki hedef pyd ve destekçisi abd olmalı türkiye ve rusyanın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..