THY açıkladı! İstanbul ABD'nin yasak listesinde

Ortaya atılan iddiaya göre, Trump yönetimi sekiz ülkeden ABD'ye yapılan uçuşlarda; yolcuların, cep telefonundan büyük elektronik cihazları yanlarına almalarını yasakladı.

THY açıkladı! İstanbul ABD'nin yasak listesinde
THY açıkladı! İstanbul ABD'nin yasak listesinde
GİRİŞ 21.03.2017 13:59 GÜNCELLEME 21.03.2017 17:21
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Amerikan medyasında yer alan ve ABD'li yetkililere dayandırılan haberlerde, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden ABD'ye seyahat eden yolcuların DVD oynatıcı, tablet, dizüstü bilgisayarlarını kabine almalarının yasaklanacağı ve bagaja verilmesi koşulunun getirileceği öne sürüldü.

LİSTEDE İSTANBUL DA VAR İDDİASI

Associated Press'e konuşan ABD'li bir yetkili, söz konusu yasağın, dünya genelindeki 10 uluslararası havalimanından ABD'ye yapılan direkt uçuşları kapsadığını öne sürdü. Yetkiliye göre, bu kentlerden biri İstanbul.

Direktifin bir güvenlik tehdidi sonucu verildiği belirtilerek uygulamanın bugünden itibaren başlamasının beklendiği iddiasında bulunuldu.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Dışişleri Bakanlığının ise Amerikan medyasına, elçiliklerin ilgili havayolları şirketlerini bilgilendirmeye başladığını açıkladığı duyuruldu.

ÜRDÜN HAVAYOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

Ürdün Kraliyet Havayolları (Royal Jordanian Airlines), Twitter hesabından, Kuzey Amerika uçuşlarında çoğu elektronik cihazın kabinlere alınmasını yasaklayacaklarını açıkladı. Şirket, daha sonra sildiği tweetinde şu ifadelere yer verdi:

"ABD'nin ilgili bakanlıklarından verilen talimatlar gereğince ABD'ye giden veya ABD'den gelen tüm uçuşlarımızda elektronik ve elektrikli cihazların yolcu kabinine alınmasının kati bir surette yasaklandığını değerli yolcularımıza bildiriyoruz. Cep telefonları ve tıbbi cihazlarına uçuş sırasında gereksinim duyulduğundan bu cihazlar yasak dahilinde değiller."

Açıklamada uygulamanın salı günü başlayacağını duyuran şirket, yasağın Montreal, New York, Chicago ve Detroit uçuşlarında uygulanacağını kaydetti.

SUUDİ HAVAYOLU ŞİRKETİ DE İDDİAYI DOĞRULADI

Suudi Arabistan'ın El Riyad gazetesi ise Suudi hükümetinin sivil havacılık otoritelerini yasak konusunda bilgilendiğini yazdı. Suadia Hava Yolları da Twitter hesabı üzerinden bu iddiayı doğruladı.

Havayolu şirketi, 22 Mart'tan itibaren uygulanmaya başlanmak üzere kabinlere cep telefonundan büyük tüm elektronik cihazların alınmasının yasak olduğunu ifade etti.

THY DOĞRULADI

THY'den öğle saatlerinde yapılan açıklamada, "ABD'ye seyahat edecek yolcularımızın dikkatine. ABD varışlı seferlerimizde geçerli olmak üzere, cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınmaması konusunda  ilgili otoritelerce karar alınmıştır. Medikal cihazların hariç tutulduğu uygulama kapsamında elektronik eşyalar uçak altı kargo bölümünde taşınabilmektedir" denildi.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün sabah saatlerinde, ellerine henüz resmi bir bilgi gelmediğini söylemişti.

DHA'dan Tolga Özbek'e konuşan ve konuyla ilgili olarak gelişmeleri takip ettiklerini belirten Üstün, "Uçuşlarımızdaki güvenlik uygulamaları normal olarak devam ediyor. Henüz ABD’den gelen resmi bir bilgi yok" demişti.

ANKARA'DA TOPLANTI

DHA'nın haberine göre, ABD medyasındaki iddianın ardından bugün Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM); Türk Hava Yolları, özel güvenlik şirketleri ve havalimanı güvenlik yetkililerini Ankara’da toplantıya çağırdı. Toplantıda, güvenlik konusundaki son gelişmeler ele alınacağı öğrenildi.

İLK TEPKİ ULAŞTIRMA BAKANI'NDAN

Sivas'ta konuyla ilgili soruları yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Doğru bir hamle değil. Yılda 80 milyon yolcunun uçtuğu İstanbul'u başkalarıyla karıştırmasınlar" dedi. Bakan Arslan'a göre, ABD'nin getirdiği yasak yolcu sayısını etkileyebilir.

UYGULAMA YARIN SABAH BAŞLIYOR

DHA'nın haberine göre THY yetkilileri ilk uygulamanın yarın sabah 08.30’da İstanbul’dan New York’a gidecek uçak yolcuları ile başlayacağını belirterek, "Bilet satış sırasında gerek telefon, gerekse de mail adreslerini aldığımız yolcularımıza uyarı bilgisi gönderiyoruz. Bu tür cihazlarını evden çıkmadan valizlerine koymalarını istiyoruz" dediler.

Yasağın ne kadar süreceği henüz belli değil. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 53
  • Realist 7 yıl önce Şikayet Et
    Vay be sözde Özgürlükler ülkesiydiler.... Bu yasaklarla Abd 10 yıla kalmaz Mısırın , Lübnanın seviyesine iner...
    Cevapla
  • yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    bu adamlara ve ulkelerıne bir sey olmaz dostum...olan bize olur...
    Cevapla
  • Turan 7 yıl önce Şikayet Et
    3.HAVALIMANI KORKUSU.DURDURAMAYINCA KATAKULLELER DEVREDE.aynen devam.
    Cevapla
  • mehmed 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiye de mukabele-i bilmisil kaidesinde bu uygulamaya başlamalıdır. abd'den gelen yolculara bu sınırı getirmelidir.
    Cevapla
  • Eyt mağduru 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ye karşı ekonomik savaş. ABD bu aptalca durumu sürekli kılamaz.
    Cevapla
  • abuziddin 7 yıl önce Şikayet Et
    Reisimiz onderliginde yapacagimiz hamlelerle Amerika ya misliyle karsilik verelim. Boeing ucak kullanmayip yeni yapilan havalimanina hicbir yabanci sirketi sokmayalim.
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    rüya görme abi yaaaa...sen kim kafa tutma kim...darmaduman olmuşuz haberımız yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı