ABD'nin yeni İsrail Büyükelçisi Friedman oldu

ABD Başkanı Donald Trump'a yakınlığıyla bilinen ABD'li avukat David Friedman ABD'nin İsrail Büyükelçisi olarak yemin edip görevine başladı.

ABD'nin yeni İsrail Büyükelçisi Friedman oldu
ABD'nin yeni İsrail Büyükelçisi Friedman oldu
GİRİŞ 30.03.2017 10:42 GÜNCELLEME 30.03.2017 10:44

Senato Friedman'ın adaylığını 46'ya karşı 52 oyla onayladı.

''TRUMP'IN LİDERLİĞİNDE ABD HER ZAMAN İSRAİL'İN SADIK DOSTU OLACAK''

Yemin töreninde konuşan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence "Başkanın İsrail devletine ve İsrail halkına olan bağlılığının en açık işaretlerinden biri ABD'nin İsrail Büyükelçisi olarak David Friedman'ı seçmesidir" dedi.

"Trump'ın liderliğinde ABD her zaman İsrail devletinin sadık dostu olacaktır" diyen Pence "İki devlet ve halkları (ABD ve İsrail) için kritik bir zamandayız. Çok fazla yüzleştiğimiz sorun var ancak onların üstesinden gelme azmimiz hiç daha güçlü olmamıştı" ifadelerini kullandı.

İSRAİL, BÜYÜKELÇİ SEÇİMİNDEN MEMNUN

İsrail hükümeti Friedman'ın büyükelçi olarak seçilmesinden memnuniyetini dile getirmişti.

Başbakan Benyamin Netanyahu, 23 Mart'ta Twitter'da yaptığı açıklamada "Büyükelçi Friedman Trump'ın temsilcisi ve İsrail'in yakın dostu olarak sıcak bir şekilde karşılanacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

FİREDMAN KİMDİR?

Bir hahamın oğlu olan ve uzun süredir avukatlık yapan Friedman, görev için seçilmesinden önce İsrail'in Filistin'de işgal ettiği bölgelerde yeni Yahudi yerleşimlerinin inşa edilmesini ayrıca İsrail'in Büyükelçilik binasının Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması planını desteklemişti.

Friedman tartışmalı açıklamaları ve İsrail-Filistin arasında 'iki devletli çözüme' karşı düşmanlığıyla da tanınıyor.

Daha önce ilerici Yahudi gruplarıyla, özellikle de liberallerle çatışan Friedman "Onlar kapostan (kapos: Nazilerin toplama kamplarında gardiyanlık yapan Yahudiler) daha kötü" demişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!