Perşembe günü büyük gün! Hazır olun

ABD ile Kuzey Kore arasında günler önce başlayan gerilim Donald Trump'ın, Çin lideri Xi Jinping ile yaptığı telefon görüşmesi sonrasında yeni bir ivme kazandı.

Perşembe günü büyük gün! Hazır olun
Perşembe günü büyük gün! Hazır olun
GİRİŞ 13.04.2017 06:31 GÜNCELLEME 13.04.2017 06:49
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Öte yandan Kuzey Kore'den gelen haberlere göre de ülke kurucu lideri Kim Kim Jong'un 105. doğum yıl dönümü sebebiyle yeni bir nükleer silah denemesi yapmaya hazırlanıyor.

'PERŞEMBE GÜNÜ HAZIR OLUN'

Gerilimi daha da artıran hamle ise gece saatlerinde geldi. ABD'nin nükleer silah denemesini kırmızı çizgi ilan eden açıklamaları sonrasında, Kuzey Kore yönetimi ülkedeki yabancı basın mensuplarına 'perşembe günü büyük ve önemli bir olay' için hazırlık yapmalarını istedi. 

Genelde dış dünyaya kapılarını kapatan Pyongyang, büyük askeri silah denemeleri öncesinde basın mensuplarına çalışma izni veriyor. 

Ülke aynı zamanda 15 Nisan'da gerçekleşecek kurucu lideri Kim İl-sung'un 105. doğum yıldönümü gösterilerine de hazırlanıyor. Bu gösteriler genelde askerlerin resmi geçitlerine ve yeni geliştirilen silahların denemelerine sahne oluyor.  

GAZETECİLER BİLİNMEYEN BİR YERE GÖTÜRÜLDÜ

Kuzey Kore'de bulunan yabancı gazeteciler devlet yetkilileri tarafından sabah çok erken saatlerde otellerinden alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüklerini sosyal medya hesaplarından paylaştılar. Gazeteciler yetkililerin cep telefonlarını kapatmalarını istediklerini de bildirdiler.

TÜNELDE NÜKLEER CİHAZ DENEMESİ Mİ?

Öte yandan ABD'li bazı gazetecilerin sosyal medya hesaplarından paylaştıkları iddialara göre, ABD'li yetkililer Pyongyang yönetiminin önümüzdeki günler içinde bir tünelde nükleer silah denemesi yapacağını düşünüyor. İsmi belirtilmeyen resmi bir kaynak, 'Şu anda yorum yapmak istemiyoruz ancak çok yakından takip ediyoruz' dedi.

YORUMLAR 14
  • emin 7 yıl önce Şikayet Et
    iki deli birbirini görünce sopasını saklarmış bu iki deli birbirinin kafasını kıracak gibi görünüyor..
    Cevapla
  • Reallluuu 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu amerika gibi pis ulke yok . Her ulkeyi kontrol etmek istiyor . Turkiyede de darbe de parmak izleri var bunlarin ... herkez uyanmali . Ulkemizi Allah korusun. Arap ulkeleri hep kotuye gidiyor maalesef
    Cevapla
  • yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    bu deli olana (oğlana)yazık olacak
    Cevapla
  • asya 7 yıl önce Şikayet Et
    kore bence komist olmasaı nedeniyle ikinci vietnam olabilir.bir bu svaaşın bedelini japonlar ödeyecekler.
    Cevapla
  • halk 7 yıl önce Şikayet Et
    abd yi fazla abarmayın bence vietnamda görüldü ne olduğu film sektörüne göre yorum yapmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?