Obama biletleri karaborsaya düştü

Eski ABD Başkanı Obama, görevden ayrıldıktan sonraki ilk yurt dışı konuşmasını gelecek hafta Montreal'de yapacak.

Obama biletleri karaborsaya düştü
Obama biletleri karaborsaya düştü
GİRİŞ 02.06.2017 19:12 GÜNCELLEME 02.06.2017 19:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Eski ABD Başkanı Barack Obama, görevden ayrıldıktan sonraki ilk yurt dışı konuşmasını 6 Haziran'da Kanada'nın Montreal kentinde gerçekleştirecek.

Montreal'in 375. kuruluş yıl dönümü etkinliği kapsamında kenti ziyaret edecek olan Obama'nın, görevden ayrıldıktan sonra Montreal Kongre Sarayı'nda yapacağı ilk yurt dışı konuşmasında 6 bin kişiye hitap edecek.

BİLETLER 15 DAKİKADA TÜKENDİ, KARABORSAYA DÜŞTÜ

Obama'nın konuşma yapacağı organizasyonun biletleri, 12 Mayıs'ta satışa sunulduktan 15 dakika sonra tükendi. 57 ila 373 Kanada dolarına satılan biletler karaborsaya düştü.

Etkinlik biletlerini açık artırmaya sunan internet sitelerinde, en düşük bilet ücreti bin Kanada dolarına satılırken, koltuklar bin 600 ve 2 bin Kanada dolarına da alıcı buldu.

TİCARET ODASI BAŞKANI UYARDI

Biletlerin karaborsaya düşmesiyle eleştirilerin odağı haline gelen Montreal Ticaret Odası Başkanı Michel Leblanc, biletlerden yaklaşık yüzde ikisinin internet ortamında satışa çıktığını söyledi.

Şişirilmiş fiyatlarla ilgili endişeleri olduğunu ifade eden Leblanc, "Pek çok kişi bize biletleri daha yüksek fiyata satmamız gerektiğini söyledi ama önemli olan şey, etkinliği erişilebilir hale getirmekti. Bu sitelerde gördüğümüz inanılmaz fiyatları ödeyemeyen küçük işletmeler ve profesyonellerin erişebileceği etkinlikler yaratmak istiyoruz." dedi.

Leblanc, internet sitelerinden bilet alınmasının riskli olabileceğini kaydederek "Onlar elektronik bilet. Dolayısıyla birisi aynı biletin birçok kopyasını satabilir." uyarısında bulundu.

OBAMA'NIN NE KADAR ÜCRET ALACAĞI BELLİ DEĞİL

Diğer yandan, Obama'nın yapacağı konuşma için ne kadar ücret alacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

KONFERANSLAR İÇİN 400 BİN DOLAR ALACAĞINI DUYURMUŞTU

ABD basını, geçen ay Obama'nın Wall Street'te faaliyet gösteren Cantor Fitzgerald adlı şirketin eylül ayında düzenleyeceği sağlık konferansında konuşmak için 400 bin dolar alacağını duyurmuştu.

Montreal Ticaret Odası'nın, uluslararası liderler konferansı serisinde, daha önce de eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve eski İngiltere Başbakanı Tony Blair konuşma yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • adam 6 yıl önce Şikayet Et
    akıttığın boğulursun, insallah
    Cevapla
  • işsizBilimAdami 6 yıl önce Şikayet Et
    Obama Müslümanlara çok zararlar verdin, İnşaallah o bindiğin uçaklar düşerde tez zamanda geberip gidersin. Merak etme sen geberince ilk ben dua edeceğim arkandan cehenneme gitsin diye.
    Cevapla
  • selimoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kazmayı dinlemeye gidene de Allah akıl fikir versin.
    Cevapla
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    devrin adamı olunca dinleyeni çok oluyor. orta doğu yu kan gölüne çeviren adi müzvette
    Cevapla
  • Beto 6 yıl önce Şikayet Et
    Senin Bushdan farkin zenci olman ama gerisi ayni beyin ayni ruh ayni tapinaklarinz(para) ayni katil kafa..yuuuh sana obama ve o senin ilkbahar projelerine..ozamandaki ölülerin sorumlusu sadece ve sadece sensin SEN..Katil Obama..Katil Amerika!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”