Trump ve Kral Selman telefonda görüştü

Trump ile S. Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz arasındaki telefon görüşmesinde iki liderin bölgesel istikrar ve terörün finansmanının önlenmesi konularını ele aldığı bildirildi.

Trump ve Kral Selman telefonda görüştü
Trump ve Kral Selman telefonda görüştü
GİRİŞ 07.06.2017 05:46 GÜNCELLEME 07.06.2017 16:29
Bu Habere 194 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, Trump-Kral Selman görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başkan Donald Trump, iki kutsal mabedin muhafızı Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile konuştu. İki lider terör örgütlerinin finansmanının ve bölgedeki herhangi bir ülke tarafından aşırılıkçılığın yaygınlaştırılmasının önlenmesiyle ilgili konuları ele aldı. Başkan, birleşik bir Körfez İşbirliği Konseyinin, bölgesel istikrarın yaygınlaştırılması ve terörün mağlup edilmesinde kritik olduğunun altını çizdi."

Trump, Katar ve bazı Körfez ülkeleri arasındaki krize ilişkin Twitter hesabından dün yaptığı paylaşımda Katar'ı hedef alarak, "Kral ve 50 ülke temsilcileriyle buluştuğum Suudi Arabistan ziyaretinin faydalı olduğunu görmek memnuniyet verici. Aşırılığın finansmanına karşı katı bir çizgiyi takip edeceklerini söylemişlerdi ve tüm göstergeler Katar'ı işaret ediyordu. Belki de bu, terör korkusunun sonunun başlangıcı olacaktır." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Yemen dün sabah yaptıkları açıklamalarla "teröre destek vermekle suçladıkları" Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldiv Adaları ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti ile Moritanya da katılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 194
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Teröriste alenen silah veren ülke, terör finansına karşı olmaktan bahsetmesi ne saçma !
    Cevapla
  • emre 6 yıl önce Şikayet Et
    allah bu suud ailesini bildigi gibi yapsin
    Cevapla
  • YALAN SIYASETLER 6 yıl önce Şikayet Et
    Hani Suudlar DEAS a yardim ediyor diye 700 milyar dolarlarina el koymustunuz.Kimin kimi destekledigi belli!
    Cevapla
  • bahri54 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kendilerine müslüman diyen arap, suud halkları nerede niye katar için sokaklara dökülmezler
    Cevapla
  • musa 04 6 yıl önce Şikayet Et
    bu korfez deki kuklalara bakmayin bunlar halen isgalaltidalar ssöylemiyorlar hacda bir arkadasim geldi bana dediki basana bu askeri iniformalar da ingilz kiraliyetin armasi var hal bu iken bunlar baskalaritarafindan yönetlyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?