Trump'a kötü haber! Sinyali verdi...

ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions Trump'la yaşadığı gerginlik nedeniyle istifa edebileceğini söyledi.

Trump'a kötü haber! Sinyali verdi...
Trump'a kötü haber! Sinyali verdi...
GİRİŞ 07.06.2017 12:32 GÜNCELLEME 07.06.2017 12:33

Beyaz Saray'ın eski FBI Direktörü James Comey'nin Perşembe günkü ifadesine paralel olarak, kaynaklar ABC News'e Başkan Donald Trump ve Başsavcı Jeff Sessions arasındaki ilişkinin çok gergin olduğunu hatta yakın zamanda istifa edebileceğini önerdiğini bildirdi.
 
Sessions göreve geldikten sonra Mart ayında Rusya ile Trump'ın seçim kampanyası hakkında var olan muhtemel soruşturmalardan çekildiğini açıklamıştı.
 
RUSYA SORUŞTURMASINDAN BASKILAR ÜZERİNE ÇEKİLMİŞTİ
 
ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın ABD başkanlık seçim kampanyası döneminde Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergei Kislyak ile iki defa görüştüğü ortaya çıkmıştı. Başsavcı statüsüne sahip Adalet Bakanı olarak Rusya'nın ABD Başkanlık Seçimleri'ne müdahalesine yönelik herhangi bir FBI soruşturmasına katılacak olan Sessions, baskılar üzerine kendini soruşturmalardan çektiğini açıklamıştı.
 
Gazetevatan'ın haberine göre, Adalet Bakanı'nın bu ani kararının Rusya soruşturmasıyla alakalı olduğu söyleniyor. Trump'ın bu kararı ise Sessions'ın halka açık olarak belirtmeden birkaç dakika önce öğrendiği kaydedildi. 
 
Birden fazla kaynak, çekilmenin başkanın şu ana kadar yaşadığı en büyük hayal kırıklıklarından biri olduğu görüşündeler.
 
Bu arada Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer'a, Trump'ın Sessions'a hala güven duyup duymadığı soruldu. Spicer "Bu tartışmayı onunla yapmadım" dedi.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum