Dünyanın gözü orada... FBI Direktörü ifade verdi!

ABD lideri Trump'ın kovduğu görevden alınan FBI Direktörü Comey, dakikalar sonra halka açık şekide soruları yanıtladı.

GİRİŞ 08.06.2017 17:16 GÜNCELLEME 09.06.2017 10:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) eski Direktörü James Comey, ABD Kongresindeki ifadesinde, Donald Trump yönetiminin "görevine son verildikten sonra kendisini karaladığını" ve "FBI hakkında yalan söylediğini" öne sürdü.

Comey, 10 Mayıs'ta ABD Başkanı Trump tarafından görevine son verilmesinin ardından ilk kez halka açık bir oturuma katılarak Senato İstihbarat Komitesinde senatörlerin sorularını yanıtladı.

"RUSYA SORUŞTURMASINDA TRUMP'IN ADI HİÇBİR ZAMAN GEÇMEDİ"

Ağırlıklı olarak Trump ile farklı zamanlardaki özel görüşmeleri ve Rusya soruşturmasının bu görüşmelerdeki yerine ilişkin sorulara Comey, görevine son verilmesinin ardından Trump yönetiminin hakkındaki açıklamalarından rahatsız olduğu yanıtını verdi.

Comey, Trump'ın Rusya soruşturması kapsamında hiçbir zaman adının geçmediğini, bunu kendisine birkaç kez ifade ettiğini kaydetti.

"YÖNETİM BENİ VE FBI'I KARALAMAYI SEÇTİ"

Trump'ın, kendisini Rusya soruşturmasıyla ilgili hususlardan dolayı kovduğunu savunan Comey, "Benim değerlendirmem, Rusya soruşturmasından dolayı işime son verildiği şeklindedir." ifadesini kullandı.

"FBI Direktörünü kovmak için yasal bir sebebe ihtiyaç olmamasına rağmen yönetim, daha sonra beni ve en önemlisi düzensizlik içinde olduğunu söyleyerek FBI'ı karalamayı seçti. Bunların hepsi yalandı, basit ve sade." diyen Comey, Trump'ın kendisi hakkındaki açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Comey, Trump'ın kendisinden "Rusya soruşturmasını sona erdirmesi" talebinde bulunmadığını, ancak eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkındaki soruşturmanın sona erdirilmesini istediğini söyledi.

"TALEBİNİ RAHATSIZ EDİCİ BULDUM"

Trump'ın, Flynn hakkındaki soruşturmanın sona erdirilmesi isteği karşısında şaşırdığını söyleyen Comey, FBI'daki meslektaşlarının da bu taleple ilgili endişe duyduğunu anlattı. Comey, "General Flynn, yasal olarak tehlike altındaydı. Hakkında devam eden bir FBI soruşturması vardı. Bundan dolayı (Trump'ın talebini) çok rahatsız edici buldum." dedi.

Comey, Trump'ın Flynn ile ilgili sözlerini bir talimat gibi değil, ne yapması gerektiğini söyleyen bir istikamet olarak gördüğünü dile getirdi, ancak yaptıkları değerlendirme sonucunda Flynn soruşturmasını sürdürme kararı aldıklarını vurguladı.

"KENDİMİ SAVUNMAM GEREKEBİLİR DİYE NOT ALDIM"

Önceki başkanlar George W. Bush ve Barack Obama dönemindeki özel görüşmelerle ilgili bilgi notu tutma ihtiyacı duymadığını anlatan Comey, ancak Donald Trump ile görüşmelerini "bir gün kendisini ve FBI'ın bütünlüğünü savunması gerekebilir" diye kayıt altına aldığını belirtti.

"Açıkçası onun (Trump), toplantımızın doğası hakkında yalan söyleyebileceği konusunda endişeliydim, dolayısıyla bunları kayıt altına almamın önemli olduğunu düşündüm." diyen Comey, dolaylı olarak Trump'a güvenmediğini kamuoyu önünde beyan etmiş oldu.

"KAYITLARI ARKADAŞIMA VERDİM"

Trump ile görüşmesinin kayıtlarını, medyaya ulaştırması talebiyle bir arkadaşına verdiğini, böylece Rusya soruşturmasına özel savcı atanmasının yolunun açılabileceğine inandığını söyleyen Comey, senatörlerin sorularını yanıtladı.

Söz konusu kayıtları neden üçüncü bir şahıs aracılığıyla medyaya ilettiğinin sorulması üzerine Comey, medyanın kendisini ve ailesini rahatsız etmesini istemediğini, bu sebeple bir arkadaşı aracılığıyla ilgili bilgi notlarını aktarmanın daha doğru olacağına inandığını belirtti.

"RUSYA'NIN MÜDAHALESİNDEN ŞÜPHEM YOK"

"Rusya'nın seçimlere siber saldırı ile müdahale ettiğine ilk günden beri şüphem yok." diyen Comey, bununla beraber bu saldırıların seçim sonuçlarını etkilemediğini vurguladı. FBI'ın yürüttüğü soruşturmanın yerinde bir soruşturma olduğunu kaydeden Comey, bu saldırıların boyutu ve yöntemine ilişkin olan biteni tam olarak anlamaları gerektiğini ifade etti.

Comey'nin, halka açık oturumun ardından kapalı oturumda senatörlerin Rusya soruşturmasıyla ilgili sorularını yanıtlamaya devam ettiği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • alim 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi lobisi film çeviriyor.. Trampı istemiyor.. Demekki tramp daha bunların dümen suyuna girmedi..
    Cevapla
  • zoraki alim 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahtan yahudilerin dümenine girmemiş. katar başta ortadoğuyu birbirine kattı bir haftada. 7 Müslüman ülke vatandaşlarını ülkeden kovdu. israile destek olduğunu açıkça ortaya koydu. Demekki neymiş. Daha yahudilerin dümenine girmemişmiş.
    Cevapla
  • halim 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd 3.sinif dunya ulkesimi ki rusya mudahale edebilsin.
    Cevapla
  • Adamı yiyecekler!!! 6 yıl önce Şikayet Et
    Halbu ki oy da almıştı? Şaka bir yana; bir yerde adalet/hukuk yoksa orada seçim de olsa demokrasi yoktur!!!
    Cevapla
  • amerika krizde 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizmisiniz müslüman ülkeleri karıştıran alın size kriz.gerçi amerikanın bu yönü güzel..Hillary Clintonu'da böyle durmaksızın 12saat boyunca tüm kameralar önünde çatır çatır sorgulamışlardı youtubeda var..Hatta Hillary'nin sesi soluğu kesilmiş öksürüp tıksırmaya başlamıştı..
    Cevapla
  • Kerem 6 yıl önce Şikayet Et
    Şayet, Abd'de, derin Amerika'nın istemediği bir adamın başkan olduğunu düşünen varsa ahmaktır.
    Cevapla
  • DogruSoyler 6 yıl önce Şikayet Et
    Hangi derin amerika? 2 tane var o derinlerden.. bir tanesi rotchildin sahip olduğu hillary destekleyen finans tarafı. bir taneside amerikayı kuran mason kurucu babalar, demir çelik sanayi uretim ayağı.. onlarda trump2a destek çıktılar.. savaş bunlar arasında işte..
    Cevapla
  • a.cola 6 yıl önce Şikayet Et
    hemde tescilli ahmakdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
IMF'den Türkiye açıklaması