Washington'da da Amerikalılar PKK'lılarla kol kola

Suriye’de PYD/PKK’ya silah desteği verip teröristlerle aynı kareye giren ABD’liler, ortaklığı Washington’a taşıdı.

Washington'da da Amerikalılar PKK'lılarla kol kola
Washington'da da Amerikalılar PKK'lılarla kol kola
GİRİŞ 17.06.2017 06:53 GÜNCELLEME 17.06.2017 08:20
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretinde gerekli güvenlik önlemlerini almayarak büyük bir skandala imza atan ABD makamları, Türkiye’ye karşı terör örgütlerini koruyan tavrında ısrar ediyor. Erdoğan’ın geçtiğimiz ayki ziyareti sırasında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği konutu önünde toplanan bir grup PKK’lı, ortamı provoke etmiş ve bir dizi olayın yaşanmasına neden olmuştu. PKK yandaşları, Cumhurbaşkanının büyükelçiliğe gelişi sırasında Erdoğan’a destek için orada bulunan vatandaşlara sözlü tacizde bulunmuş ve ellerindeki cisimlerle saldırmıştı. ABD polisinin yeterli önlemi almaması ve PKK’lıları koruyan tavrı üzerine Erdoğan’ın korumaları devreye girmiş, terör örgütü sempatizanlarına bizzat müdahale etmişti. Yaşanan olaylara ilişkin dün bir basın toplantısı düzenleyen Washington DC Polis Şefi Peter Newsham, terör örgütünü kollayan sözleriyle bir skandala daha imza atarken, olay mahallinde yaşananlardan farklı bir tablo çizmeye çalıştı.

10 POLİS YETERLİYMİŞ

ABD başkenti Washington DC’nin belediye başkanı Muriel Bowser ile basın mensuplarının karşısına geçen Polis Şefi Newsham, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 40-50 metre kadar yaklaşan terör örgütü PKK yanlıların ‘herhangi bir tehdit teşkil etmediğini’ savundu. Ancak olay mahallinde o esnada sadece yaklaşık 10 polisin görev yapıyor olması, yabancı bir devlet başkanını korumak için yeterli önlem aldıklarını iddia eden Newsham’in sözleriyle çelişti.

TSK Suriye'de Karaçok'taki PKK üslerini imha edince yardıma ABD'li askerler koşmuştu

‘BARIŞÇIL GÖSTERİCİLER’

“Bir terör örgütü yandaşlarının, ABD’ye resmi ziyarette bulunan yabancı bir devlet başkanına bu denli yaklaşabilmeleri güvenlik açığı değil midir?” şeklindeki sorusuna cevap verirken sözkonusu grubun terör grubu olmadığını savunan polis şefi, bu kanaate nasıl vardıklarını ise açıklamadı. Olay yerindeki PKK yanlısı gruptan ‘barışçıl göstericiler’ diye söz eden Newsham, Türk tarafında bulunan kişilere megafon ve su şişeleriyle yapılan fiziki saldırıları ve sözlü tacizleri görmezden geldi. Basın toplantısının çıkışında Newsham, kavganın yaşandığı gün orada bulunan ve biri “polisi darp etmek” suçlamasıyla yargılanan iki PKK yanlısı ile fotoğraf çektirdi.

Delili görmemiş!

Kafasından yaralanan Türk vatandaşına saldıran PKK yanlısı kişiyle ilgili herhangi bir yasal işlemin başlatılıp başlatılmadığı yönündeki sorusuna Washington Polis Şefi Newsham, “Bu tür sorular delillerle ilgili sorular kategorisine giriyor ve kamuoyu önünde delillerle ilgili konuşmamayı tercih ederim” diye cevap verdi. DC polis şefinin, kameralar önünde gerçekleşen bir olay için “yorum yapmayacağım” demesi, 1 aydır yürüyen soruşturmanın ne denli sağlıklı olduğuna ilişkin soru işaretleri uyandırdı.

Bu ne cüret

Washington polisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında Türkiye Büyükelçiliği önündeki PKK'lılara müdahale eden 12 koruma hakkında yakalama kararı çıkardı. 16 kişilik listedekilerden 2 Türk vatandaşı, Eyüp Yıldırım ile Sinan Narin gözaltına alındı; Kanada vatandaşlığı da bulunan 2 kişi ise aranıyor. ABD-Türkiye diplomasi tarihinde eşine az rastlanır karara ilişkin konuşan PKK destekçisi Peter Newsham, ‘aranan kişilerin Türkiye’de olduklarını sandığını’ söyledi. Erdoğan’ın ‘korumalarının yakalanması için çalışmaların sürdüğünü’ söyleyen müdür Newsham, bunun nasıl olacağına ilişkin ayrıntı vermedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözkonusu duruma “Bu korumalar, beni korumayacaksa niçin bunları ben yanımda Amerika’ya götürüyorum? ABD'nin George’u ile mi kendimi koruyacağım?” sözleriyle tepki göstermiş, ardından ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass Dışişleri'ne çağırılarak uyarılmıştı.

Kaynak: Yeni Şafak

YORUMLAR 14
  • Almanya 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika hiçbir devletle resmen..savaşamaz .. Dünya savaşı çıkar fakat bu İnsanları terör ile çikarlari uğruna desteklerler.. O kendini düşünen yiyicilerde alet olurlar.. İnşallah bu oyunları kendi bataklikları olur..
    Cevapla
  • Almanya 6 yıl önce Şikayet Et
    Madem öyle sizde ilişkileri resmen kesin.. amerikayla.Fetöyü pkk yı desteklesin sonra Nato üyesi ol... Yüzünüzü Rusya ve Çine dönün Shangayı kurun.. Amerikaya da goodbye..sırtınızı.. Zaten uzak kıtanın insanları.. Biz asyayla bir olmaya mecburuz.. Komşu ve sınırız.. İki tarafın huzuru için Barışa ve İşbirliğine mecburuz...
    Cevapla
  • Vatan Sevdalısı 6 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler için yaşasın cehennem...
    Cevapla
  • mütekabiliyet 6 yıl önce Şikayet Et
    Artık amerika ile birebir mütekabiliyet kuralları işletilmelidir. Yaptıkları küstahlıklar burada birebir kendilerine aynen tatbik edilmelidir. Türkiyeyi hafife almaya ve hakir görmeye hakları yoktur.
    Cevapla
  • İLYAS 6 yıl önce Şikayet Et
    abd yakında suriyede aynı yere gömeriz sizi şimdiden kaynaşın !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar