Trump'tan transseksüel asker açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, transseksüellerin Amerikan ordusunda herhangi bir pozisyonda yer almasına müsaade etmeyeceğini açıkladı.

Trump'tan transseksüel asker açıklaması
Trump'tan transseksüel asker açıklaması
GİRİŞ 26.07.2017 19:14 GÜNCELLEME 26.07.2017 19:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabı üzerinden, "Generallerim ve askeri uzmanlara danıştıktan sonra ABD hükümetinin, transseksüellerin, Amerikan ordusunda herhangi bir pozisyonda görev almasına müsaade etmeyeceğinden emin olabilirsiniz." yazdı.

Trump kararının gerekçesini ise "Ordumuz kararlı ve büyük bir zafere odaklanmalı ve transseksüellerin orduya beraberinde getireceği devasa tıbbi maliyetlerin ve aksamaların yükünü taşıyamaz." ifadeleriyle açıkladı.

Diğer taraftan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor.

Eski başkan Barack Obama orduda transseksüellerle ilgili sınırlamaların kaldırılması konusunda oldukça fazla zaman harcamıştı.

ABD Eski Savunma Bakanı Ashton Carter geçen yıl temmuzda transseksüellerin cinsiyet kimliklerini saklamaksızın görev yapmalarının önünü açan bir karar almış ve ordudaki transseksüeller için tıbbi yardım sağlayacak düzenlemeler getirmişti.

Carter, orduda transseksüellerin de görev yapabileceğini belirterek, konuya ilişkin var olan yasağı kaldırdıklarını duyurmuş, transseksüellerin ihtiyaç duyduğu hormon ilaçları ve çeşitli tedavilerin de karşılanacağını kaydetmişti.

Carter, düzenlemelerin bir yıllık incelemeden sonra yürürlüğe girmesini kararlaştırmıştı.

İnceleme süresinin sonuna yaklaşırken ABD Savunma Bakanı Jim Mattis geçen hafta söz konusu inceleme sürecinin gecikebileceğini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • patron 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen katiliyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim