ABD resmen çekiliyor! Adım atıldı...

ABD'nin dünyayı şoke eden Paris İklim Anlaşması kararı için somut başvuru Birleşmiş Milletler'e yapıldı. Washington'ın başvurusu en erken Kasım 2019'da kabul edilecek.

ABD resmen çekiliyor! Adım atıldı...
ABD resmen çekiliyor! Adım atıldı...
GİRİŞ 05.08.2017 09:10 GÜNCELLEME 05.08.2017 09:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD’nin Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmesi için resmi adım atıldı. Washington anlaşmadan "mümkün olan en kısa sürede" çekilmek istediğini Birleşmiş Milletler’e (BM) resmi olarak iletti.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Washington’ın üç yıl sürmesi beklenen süreç tamamlanana dek konuyla ilgili tüm toplantılara dahil olacağı duyuruldu. Açıklamada ayrıca, anlaşma maddelerinin ABD’nin talepleri doğrultusunda düzenlenmesi halinde müzakerelere açık kapı bırakıldığı belirtildi.

KASIM 2020'Yİ BULABİLİR

Anlaşmanın yasal hükümlerine göre, BM Genel Sekreterliği ABD'nin çekilme talebini en erken 4 Kasım 2019'da kabul edebilecek. ABD’nin anlaşmadan resmi olarak çekilmesi ise Kasım 2020’yi bulabilir.

Aralık 2015'te Paris'te yapılan 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda (COP21) onaylanan Paris Anlaşması, Nisan 2016'da 190'dan fazla ülke tarafından imzalanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • alper 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah im boyunu posunu devirsin insallah ulken bolunsun yansin cayir cayir
    Cevapla
  • tarik 6 yıl önce Şikayet Et
    Birisi bu abd nin dunyada hayili bir isini gostersin.
    Cevapla
  • Sakaryalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Trump denilen wahşi kapitalist kan emici doyumsuz aç gözlü faşist.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    adam haklı.abd ekonomisi zarar görüyor.Bu Alman ve AB ülkelerinin ekonomi oyunu.üretimi kendi ülkelerinde iklim anlaşmasına göre yaparken fabrikalarını Çin ,Bangladeş ve Hindistan gibi imzalamayan ülkelere kaydırarak hem ucuz iş gücünden kar ediyorlar Hemde üretimden.bu araştırılmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesajı aldık, değişimi yapacağız - Gazete manşetleri
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'