ABD'de ırkçı gösteri sonrası OHAL ilan edildi

ABD'nin Virginia eyaletine bağlı Charlottesville şehrinde yüzlerce ırkçının yaptığı gösteride yaşanan olaylar dolayısıyla bölgede olağanüstü hal ilan edildi.

ABD'de ırkçı gösteri sonrası OHAL ilan edildi
ABD'de ırkçı gösteri sonrası OHAL ilan edildi
GİRİŞ 12.08.2017 21:25 GÜNCELLEME 12.08.2017 21:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Charlottesville şehrinde Konfederasyon Ordusu'nun komutanına ait heykelin kaldırılması planı üzerine, ırkçı grupların başlattığı protesto gösterilerinde kavga çıktı. Irkçı grupların silahlarıyla geldiği gösteri alanına karşıt grupların gelmesi üzerine şehirde gerilim yükseldi. Grupların zaman zaman birbirlerine saldırması üzerine Charlottesville Belediyesi bölgede olağanüstü hal ilan etti.

ABD MEDYASI: YETERİNCE ÖNLEM ALINMADI

Vali Terry McAuliffe, Ulusal Güvenlik güçlerinin bölgede güvenliği sağlaması için gerekli emri verdiğini açıkladı. ABD medyası, valinin olağanüstü hal emrine kadar bölgede güvenlik güçlerinin yeterince önlem almadığını savundu.

"YAHUDİLER YERİMİZE GEÇEMEYECEK"

Cuma gecesi Ku Klux Klan örgütünü anımsatacak biçimde meşaleler taşıyan protestocular, Virginia Üniversitesi'nde düzenledikleri gösteri sırasında "Yahudiler yerimize geçemeyecek", "Kan ve toprak", "Tek halk, tek ulus, göçe son" sloganları atmıştı. 

NE OLMUŞTU?

Göstericiler, Amerikan İç Savaşı sırasında Konfederasyon Ordusu'nun komutanı olan General Robert E. Lee'nin Charlottesville'deki heykelinin kaldırılması planına karşı şehirde toplanmaya başlamıştı. Charlottesville Belediye Başkanı Mike Signer, ırkçıların düzenlediği gösteriyi "Korkakça bir nefret, yobazlık, ırkçılık ve hoşgörüsüzlük yürüyüşü" sözleriyle eleştirmişti. Virginia'da geçen ay da Ku Klux Klan destekçileri gösteri düzenlemişti.

ABD'de Konfederasyona üye güney eyaletler, Amerikan İç Savaşı öncesinde tarıma dayalı ekonomilerinden dolayı köleliği savunuyordu. Toplumun önemli bir bölümü tarafından "bölücü ırkçı sembol" olarak kabul edilen, güney eyaletlerinin bazılarında ABD bayrağının yanına asılan Konfederasyon bayrağı da çoğu eyalet tarafından kaldırılıyor.

YORUMLAR 4
  • Mustafa Sivas 6 yıl önce Şikayet Et
    orada bölgesel bir olayda ohal ediliyor çıt yok. bizde ülke geneli darbe girişimi gibi ciddi bir olay sonucu ohal ilan ediliyor bizim muhalefet ve dış güçler yüklendikçe yükleniyor
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok kötü. Ölü yok, yaralı yok. Ne kadar üzüldüm.
    Cevapla
  • erhan 6 yıl önce Şikayet Et
    daha beterini gösterecek cenabi mevlam insallah
    Cevapla
  • hür adam 6 yıl önce Şikayet Et
    abd seni kendi eyaletlerin kendi halkın sevmiyor sende bölüneceksin sende
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...