ABD'nin flaş kararına Rusya'dan jet yanıt!

ABD'nin 23 Ağustos'tan itibaren Rusya'da göçmen olmayan vize türleriyle ilgili çalışmaların 1 Eylül'e kadar askıya alınacağını duyurmasının ardından Rusya'dan açıklama geldi.

ABD'nin flaş kararına Rusya'dan jet yanıt!
ABD'nin flaş kararına Rusya'dan jet yanıt!
GİRİŞ 21.08.2017 13:51 GÜNCELLEME 21.08.2017 14:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'nin Rusya Büyükelçiliği, 23 Ağustos'tan itibaren Rusya genelinde turizm, geçici süreli çalışma, eğitim ve değişim programları gibi amaçlar için ABD’ye geçici süreli ziyaret amacıyla verilen göçmen olmayan vizeleri askıya alacağını duyurdu.

ABD'DEN RUSYA'NIN KARARINA MİSİLLEME

Kararın Rusya'nın ABD'li diplomatların sayısının azaltılması talebi nedeniyle alındığı belirtildi.

"TÜM BAŞVURULAR İPTAL EDİLECEK"

ABD Büyükelçiliği, takvime alınan tüm başvuruların iptal edileceğini, başvuru sahiplerinin yeni tarih almak için yapması gerekenlerle ilgili talimatların ayrıca duyurulacağını kaydetti.

RUSYA'DAN CEVAP GELDİ: OBAMA ÜZERİNDEN GÖNDERME

ABD'nin Rusya'da göçmen olmayan vize uygulamalarını askıya alma kararını değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Washington'ın bu adımı renkli devrimleri organize eden kişilerin mantığıyla attığını söyledi.

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, "İlk izlenim, bu kararların ABD'li yazarlarının Rus hükümetinin eylemleri üzerinden Ruslarda memnuniyetsizlik yaratma girişimi içinde olduğu yönünde. Bu bilindik bir mantık. Bu mantık, renkli devrimleri organize edenlerin mantığı ve eski Başkan Barack Obama yönetiminin açık bir yansıması" ifadelerini kullandı.

"ABD VATANDAŞLARINA ÖFKEYLE YAKLAŞMAYACAĞIZ"

Lavrov, Washington'un son adımına yanıt olarak ABD vatandaşlarına öfkeyle yaklaşmayacaklarını ve ABD'lilerin Rusya vizesi almalarını zorlaştırmayacaklarını ifade etti. 

Lavrov, "Daha önce söylediğim gibi, ABD'ye vereceğimiz yanıtı belirlemeden önce Washington'un kararlarını detaylı şekilde incelememiz gerekiyor. Şu an için sadece şunu söyleyebilirim: ABD vatandaşlarına öfkeyle yanaşmayacağız. Eğer birileri kötü örneğin bulaşıcı olacağını umduysa, yanlış düşünmüş" dedi. 

"VİZE KISITLAMASININ RUSYA'NIN KARŞI ÖNLEMLERİYLE İLİŞKİLİ OLDUĞUNDAN ŞÜPHE DUYUYORUM"

Lavrov, göçmen olmayan vize kısıtlamasının Rusya'nın ABD'ye yönelik karşı önlemleriyle ilişkili olduğundan şüphe duyduğunu da belirtti. 

KAYNAK: HABER7, SPUTNİK
YORUMLAR 2
  • Zeki 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeye tam yerleşmek için Rusya Kuzey kore ve aslında butun dünyayi başka şeylerle çocuk gibi oyalamaya çalışıyor. Buna dunya izin vermemeli. Gereken dersi en kısa zamanda vermelidir
    Cevapla
  • ercu 6 yıl önce Şikayet Et
    rusya ve kuzey kore ile dikkatleri dağıtıyor abd , Suriye'de sinsilik peşinde izin vermeyin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”