Yeni felaket geliyor! 5-7 gün içinde...

Atlantik’te yeni bir kasırga oluştu. 5-7 gün içinde en yüksek seviye olan Kategori 5 şiddetinde ABD’nin doğu kıyılarını vurması bekleniyor

Yeni felaket geliyor! 5-7 gün içinde...
Yeni felaket geliyor! 5-7 gün içinde...
GİRİŞ 02.09.2017 08:13 GÜNCELLEME 02.09.2017 08:13
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

ABD’nin Teksas ve Lousiana eyaletlerini vuran ve ülke tarihinin en maliyetli kasırgası olarak kayıtlara geçen Harvey Kasırgası, 92 trilyon litre yağış bıraktı. 37 kişinin hayatını kaybettiği 200 bine yakın evin de elektriksiz kalmasına sebep olan Harvey, otoyolları da nehirlere çevirdi. Kasırganın ekonomik maliyetinin 100 milyar dolara ulaşabileceği belirtilirken bölgenin kasırganın etkilerinden arındırılmasının yıllar sürebileceği belirtiliyor. ABD, bölgeye yardım için kampanyalar düzenlerken gelen bir haber ise tüylerin yeniden sebep oldu. Meteoroloji uzmanları Atlantik’te Irna isimli yeni bir kasırganın oluştuğunu ve Amerika’nın doğu kıyılarına doğru ilerlediğini duyurdu. Anakaraya yaklaşırken 5’inci Kategori yani en şiddetli seviyeye ulaşması beklenen Irna’nın ABD’nin doğu kıyısını 5-7 gün arasında vuracağı hesaplanıyor. Yön değiştirme olasılığı nedeniyle Irna’nın henüz hangi eyaleti vuracağı tespit edilemiyor.

50 kişiyi kurtardı

Gaelon Philips isimli bir genç, Teksas’ta mahalleleri sel suları tarafından çevrelendiği için kurtarılmayı bekleyen 50 kişiyi kendi teknesiyle kurtararak kahraman oldu. Yardım görevlilerinin ulaşamadığı afetzedelere kendi teknesiyle ulaşan genç Port Arthur bölgesinde 7-8 saatlik uğraş sonucu aralarında yeni doğmuş bebeklerin de bulunduğu 50 kişiyi kurtardı.

YORUMLAR 21
  • Çifçi 6 yıl önce Şikayet Et
    Onları şidetli kasırgalarla yok ettik içi boş hurma kutüklerine çevirdik sonunuz onlardan farkınız olmayacak ey amerika..
    Cevapla
  • Vatan 2023 6 yıl önce Şikayet Et
    Kurban oldugum allah ım bu mubarek Kurban bayramı arıfesınde bu abd ateş topu versın bellaların en buyukğünu versın muslluman nın kanından beslenen yarasalara en buyuk acıyı ver allahim amın
    Cevapla
  • Hasan Baba 61 6 yıl önce Şikayet Et
    Sudi arabistandan tefeci usulü aldığı para çöp oldu. Yandı bitti kül oldu. Beter olun.
    Cevapla
  • .... 6 yıl önce Şikayet Et
    Boşver nasıl olsa kasırganın vermiş olduğu zararlardan oluşan maddi kısmı Suriye Afganistan Mısır Irak gibi Müslüman ülkelerde kargaşa çıkarıp silah satarak giderir... ABD için no problem.
    Cevapla
  • alp asker 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah artırsın azabını
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e veda eden ilk takım belli oldu!
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak