ABD felaketle karşı karşıya! Karaya ulaştı

ABD'nin Florida eyaletinde ve Meksika Körfezi'nde etkili olacağı açıklanan Irma kasırgasının, Karayipler'in kuzeyindeki adaları vurmaya başladığı açıklandı.

GİRİŞ 06.09.2017 10:30 GÜNCELLEME 06.09.2017 13:01
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Ulusal Hava Dairesi, 5. kategoride yer alan ve rüzgar hızı saatte 295 kilometreyi bulan Irma kasırgasının, Karayipler'in kuzeyinde etkili olmaya başladığını açıkladı. 

Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti, Haiti ve Küba'ya ilerleyen bir rotaya sahip kasırganın gözünün Barbuda Adası'nın üzerinden geçtiği sırada telefon hatlarının kesildiği belirtildi.

KASIRGAYA HAZIRLIKLAR BAŞLAMIŞTI

ABD'nin en kalabalık eyaletlerinden Florida'da ve Meksika Körfezi kıyılarında yaşayanlar, Texas'taki Harvey kasırgasının yaralarını henüz saramadan, hafta sonu gelmesi beklenen yeni kasırga Irma nedeniyle hazırlıklara başlanmıştı.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, ABD'deki güzergahı tam belli olmayan ancak hafta sonu Atlantik Okyanusu üzerinden gelmesi beklenen, saatteki hızı 175 kilometreye ulaşacak kasırga "Irma"nın, Florida dahil Meksika Körfezi kıyılarını vuracağını bildirilmişti.

Merkezin, yeni kasırgaya hazırlanılması çağrısında bulunmasının ardından Florida'da halk alışveriş merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

​Florida Valisi Rick Scott, eyalet genelinde acil durum ilan ederken, ABD Başkanı Donald Trump'ın Floridalılara Irma kasırgasına karşı hazırlanmaları için federal yönetimin (devlet) tüm kaynaklarını sunduğunu duyurmuştu. Meteorolog Dave Samuhel ise, kasırganın etkili olacağı bölgede yaşayan halka "acil yardım malzemelerinizi hazırlayın" uyarısında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • insan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaw beddua etmeyin, bende florida da ogrenciyim ne yapcagimizi sasirdik. Ayiptir.
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar kimseye beddua etmen ben iraklilara saddami bayramda astilar diye ettim hepsi tuttu simdi bin pismanim allah derki siz neyi hak ediyorsaniz ben size onu veririm biz muslumanlar baskasinda suc ariyacamiza allaha guvenip bir ve tek olsak hic kimse bir sey yapamaz oysa biz kendi kedimize eziyet ediyoruz
    Cevapla
  • Bahoz 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar Allah diyor insanların ölmesini istiyor kasırgada ABD başkanı ölmeyecek masumlar ölecek
    Cevapla
  • Çifçi 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizin incilde Yazmıyormu gecmişde ne tufanlar ne girdaplarla nice halkları helak ettik bre gafil abd liler bekleyin ALLAH ın azabını..
    Cevapla
  • TATAR 6 yıl önce Şikayet Et
    C. ALLAH'ın tokatının yoktur sadası, vurdu mu yoktur devası.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı