ABD'den bir Türkiye açıklaması daha!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Rusya ve Türkiye arasındaki S-400 füze savunma sistemi anlaşmasını değerlendirdi.

GİRİŞ 13.09.2017 09:00 GÜNCELLEME 13.09.2017 09:21
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ve Rusya arasındaki S-400 füze savunma sistemi alımı görüşmelerine ilişkin, "NATO üyesi ülkelerin NATO sistemleriyle uyumlu askeri malzeme kullanmaları önemli." dedi.

Sözcü Nauert, günlük basın toplantısında bir soru üzerine Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 savunma sistemi görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"KAYGI VERİCİ"

Nauert, "NATO üyesi ülkelerin NATO sistemleriyle uyumlu askeri malzeme kullanmaları önemli. Rusya sistemi, eğer Türkiye bahsedildiği gibi S-400'leri alırsa bu standartlara uymaz ve bu bizim için kaygı verici bir durum." diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri-teknik iş birliğinden sorumlu danışmanı Vladimir Kojin, TASS haber ajansına verdiği röportajda, Rusya ile Türkiye arasında S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına yönelik sözleşmenin imzalandığını ve uygulanmaya hazırlandığını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 109
  • lion 6 yıl önce Şikayet Et
    nato üyesi olmayan amerika alınan silahlara ne karısıyorki kendisinde o silahin kat ve kat güçlüsü varken endise duymayan nato türkiyenin silahina laf etsin
    Cevapla
  • apo 6 yıl önce Şikayet Et
    turkiyenin defansi icin alindi nato la ne alakasi var?
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    ulan, ha almisim uymamis. ha simdiki gibi hic füzemiz yok. sizin icin degisen ne? ha pardon, siz ucaklari istedigimiz gibi vurabiliriz
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim istediğimiz silahları bize vermediniz pkk ya verdiniz
    Cevapla
  • MAHMUT 6 yıl önce Şikayet Et
    sen pyd ye silah ver tırlar dolusu ondan sonra s-400 aldığımızda kayğılıyım de...ŞAKAMISIN SEN ABD
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!