Erdoğan'ın teklifine ABD'den jet yanıt

ABD sözcüsü, Erdoğan'ın Türkiye'de yaklaşık bir yıldır hapiste bulunan Papaz Brunson ile Gülen'in 'takas edilmeleri' hakkında konuştu.

GİRİŞ 29.09.2017 10:59 GÜNCELLEME 29.09.2017 11:06
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de yaklaşık bir yıldır hapiste bulunan Papaz Brunson ile Fethullah Gülen'in 'takas edilmeleri' hakkındaki önerisi ile ilgili olarak "Böyle bir yola girebileceğimizi hayal bile edemiyorum" dedi.

Erdoğan'dan ABD'ye : Önce sizdeki papazı gönderin!


"PAPAZ BRUNSON'UN SERBEST KALMASI İÇİN UĞRAŞIYORUZ"

Nauert, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesinin Türk hükümeti tarafından 'birkaç kez yapıldığını' kaydettikten sonra "Biz halen Türk hükümetinin bize sunduğu materyalleri değerlendirmeye ve bakmaya devam ediyoruz. Bu konuda bir yeni gelişme yok. Papaz Brunson'a gelince, Papaz Brunson'ı yurduna getirmek bizim için çok ciddi bir konu. Bu konuyu Başkan Trump da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok uzak olmayan bir zamanda, BM Genel Kurulu sıralarında York ziyaretinde tekrar gündeme getirdi. Dışişleri Bakanlığı da Papaz Brunson ile yakından irtibatta. En son Eylül 18'de ziyaret edildi. Biz halen onun serbest bırakılması için uğraşıyoruz. O Türkiye'de haksız yere hapsedildi" dedi.

YORUMLAR 115
  • Yildiray 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu adi amerikayı bütün dünya birleşip bir karar almalı ve kimse artık bu amerikayı muhattap almamalı. İnsanın gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar ve buna kendileri bile inanmadığı halde herkesin inanmasını bekliyorlar..
    Cevapla
  • isa 6 yıl önce Şikayet Et
    O Türkiye'de haksız yere hapsedildi. Siz öyle diyorsunuz. Ayni mantiktan gidersek fetö de orada haksiz yere serbest dolasiyor. Sn bayan.
    Cevapla
  • ymn 6 yıl önce Şikayet Et
    hayır! önce siz elinizde beslediğiniz papazı gönderin!
    Cevapla
  • söylüyorum 6 yıl önce Şikayet Et
    o kadar delile rağmen bir suçluyu görmeyenler bir delile bakmadan birini suçsuz görebiliyor. papaza suçsuz demeniz için önce dava dosyasını incelemeniz gerekmez mi? sizdeki adalet bizdeki kurunun yanındaki soğan mı?
    Cevapla
  • cenk 6 yıl önce Şikayet Et
    katil amerika ver fetö papazını al papazını yok öyle 3 kuruşa beş köfte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı