ABD'deki saldırıda 'DAEŞ' muamması!

ABD'nin Las Vegas kentindeki saldırıyı DAEŞ terör örgütü üstlendi. Ancak FBI, saldırganın DEAŞ'la bağlantısının olmadığını açıkladı.

GİRİŞ 02.10.2017 17:11 GÜNCELLEME 03.10.2017 09:36
Bu Habere 176 Yorum Yapılmış

ABD'nin Las Vegas kentinde, en az 59 kişinin öldüğü 527 kişinin de yaralandığı saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti. Sözde siteleri Amaq'tan açıklama yapan teröristler saldırganın aylar önce Müslüman olduğu iddia etti.

FBI VE ABD'Lİ YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA

Ancak ABD'li yetkililer "Las Vegas saldırısını DAEŞ'in üstlenmesine temkinli yaklaşıyoruz" açıklamasında bulundu.

FBI ise, DAEŞ'in internet sitesinden yaptığı açıklamayla üstlendiği saldırıyla ilgili "saldırganın DAEŞ'le bağlantısının bulunamadığı" açıklaması yapıldı.

LAS VEGAS POLİSİ DE, TERÖR BAĞLANTISI YOK DEMİŞTİ

Las Vegas polisi, saldırganın 64 yaşındaki Stephen Paddock olduğunu duyurmuş, Paddock'un herhangi bir örgütle bağlantısı olmadığını ve "yalnız kurt" dediğimiz saldırgan türünden olduğunu düşündüklerini açıklamıştı.

Bu arada, saldırganın ateş açtığı otelin 32. katı, yeni günün ışığıyla birlikte böyle görüntülendi.

ABD POLİSİ ADETA UYUMUŞ! 4 GÜN ÖNCE GELİP KEŞİF YAPMIŞ

ABD tarihinin en ölümlü silahlı saldırısını gerçekleştiren Stephen Craig Paddock'un, 28 Eylül Perşembe günü Las Vegas'taki otele yerleşip keşif yaptığı ortaya çıktı. Saldırıyı Mandalay Bay Hotel'in penceresinden otomatik silahla gerçekleştiren saldırganın 32. katta bulunan otel odasından 10 tane daha silah çıktı.

Olayın gerçekleştirildiği otele arabayla 1,5 saatlik mesafedeki Nevada Eyaletinin Mesquite bölgesinde oturduğu tespit edilen Paddock'un kardeşi Eric, "Ailesinin Paddock'un eylemleri sonrasında şok ve şaşkın olduğunu ve olaydan önce böyle bir şey yapabileceğine daire hiçbir emare görmediklerini" söyledi.

ARKADAŞININ KİMLİĞİYLE GİRMİŞ

Las Vegas Emniyet Müdürlüğü şefi Joseph Lombardo, saldırgan Paddock'un otele Nevada'daki ev arkadaşı Marilou Danley'in kimliğiyle girdiğini belirtti.  Polis, saldırganın ev arkadaşı Danley'in şu an yurtdışında olduğunu ve onu takip etmediklerini de sözlerine ekledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 176
  • Kalem Abi 6 yıl önce Şikayet Et
    Kafalarına sinek pislese Daeş yaptı derler niye Müslümanları katletmek için Daeşi BU YÜZDEN Kurdu Abd.
    Cevapla
  • suaybhakan 6 yıl önce Şikayet Et
    soros'la trump gerginliğini ne çabuk unuttunuz . beyaz saray soros'u terörist ilan etmişti . ardından kasırga ve bu saldırı gerçekleşti .. sadece cia fba değil tüm dünya uyuyor . hiç geçmiş olayları takip etmiyorsunuz
    Cevapla
  • memed 6 yıl önce Şikayet Et
    Olay FBI ve CIA hesaplaşmasına döndü. CIA içindeki yozlaşmış cenah, asi çocuk Trump'u da derin ABD'ye çalışacak bir kukla başkan yapabilmek için bu katliamı sahneye koydu, lakin FBI bu durumu çözdü ve geçmişleri Kennedy suikastine kadar uzanan bu derin yapıyla mücadele içerisine girdi. O nedenle birisi ısrarla IŞID derken diğeri ısrarla yalanlıyor.
    Cevapla
  • salih 6 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Tezcan ın twitterdaki analizlerini okuyun. saldırganın gözü neden kapalı. CİA parmağı.
    Cevapla
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet İslam dünyasında tek bir Müslüman ve Mazlum coğrafyalardaki yerli ve Milli insanlar abd deki hiç bir acıya üzülmez. Dünyaya çektirdiği acının sonucu olarak görürler. Ama abd bu tür olayları sömürü ve zulmünü arttımak için kullanır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı