Washington Post: Trump anlaşmayı bozacak

Amerikan gazetesi, Başkan Trump'ın İran'la imzalanan nükleer anlaşmayı 12 Ekim'de iptal etmeye hazırlandığını duyurdu. Beyaz Saray, söz konusu habere kaçamak yanıt verdi.

Washington Post: Trump anlaşmayı bozacak
Washington Post: Trump anlaşmayı bozacak
GİRİŞ 06.10.2017 15:10 GÜNCELLEME 06.10.2017 15:11
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Göreve geldiğinden bu yana İran'la yapılan nükleer anlaşmayı eleştiren ABD Başkanı Donald Trump'tan dengeleri sarsacak bir hamle geliyor.

Amerikan Washington Post gazetesi, Trump'ın bir önceki başkan Barack Obama döneminde imzalanan anlaşmayı iptal etmeye hazırlandığını yazdı.

Söz konusu haberde, Trump'ın muhtemelen 12 Ekim'de Ortadoğu üzerine bir konuşma yapacağı ve burada daha kapsamlı bir İran planını ilan edebileceği yer aldı.

Washington Post'a göre, Trump 12 Ekim'deki konuşmasında 'İran'la nükleer anlaşmayı sona erdiriyoruz' diyecek.

Trump yönetimi, 15 Ekim'de İran'ın nükleer anlaşma kurallarına uyup uymadığı konusunda Kongreyi bilgilendirmek zorunda. ABD Başkanı'nın hedefinde, bu tarih dolmadan anlaşmayı kullanım dışı bırakmak ve yerine daha kapsamlı bir strateji koymak var.

BEYAZ SARAY'DAN KAÇAMAK YANIT

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, günlük basın toplantısında Washington Post'un haberine ilişkin net ifadeler kullanmaktan kaçındı.

Sanders, "Başkan bu konuyla ilgili kararını verdi ve doğru zamanı gelince bunu açıklayacak. Başkanın gündeminde, İran'la ilgili olarak daha kapsamlı bir strateji oluşturmak var. Bu konuda beraber çalıştıkları iyi bir ekip var" dedi.

İran ile P5+1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Çin, Fransa, Rusya ve Almanya) tarafından 2015'te imzalanan nükleer anlaşma, seçim kampanyası döneminden beri Trump'ın en çok itiraz ettiği konulardan biri olarak dikkati çekiyor. Göreve geldikten sonra da birçok konuşmasında İran'la nükleer anlaşmayı 'ABD tarihinde yapılmış en kötü anlaşmalardan biri' olarak niteleyen Trump, Tahran'a karşı sert adımlar atacağı mesajını veriyordu.
 

YORUMLAR 27
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    bunların herşeyi yalan dolan düzen şeytanlık ve kazdıkları kuyuya düşmeye artık mecburlar karşılarında binlerce yıllık politika tecrübesi olan iran var tüm öngörülerde aslında bu şekildeydi iran bu süreçte bad yide israilide bitirecek işleri tamamladı bence bağımsız kürdistan hamleleride işe yaramadı.
    Cevapla
  • İlk İran 2. Biz 6 yıl önce Şikayet Et
    Fırtınadan önceki sessizlik bu diye ağzından kaçırdı generallerle beraber çektirdiği bir fotoda geçen gün. İrana saldırmak İsrailin planı obama israili tehdit bile etmişti eğer irana saldırırsanız vururuz diye. Herkes kkore için toplandı generaller diye düşünüyor ama hedef İran üstelik barzani ve suriyedeki ypg de çartışmalara katılacak. Haşdi şabinin gücünü gördüler ve kolayca defedecklerini düşünüyolar saddam gibi.
    Cevapla
  • semsi 6 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey koreye dis geciremedi Irani deniyo.
    Cevapla
  • Artislik yapma 6 yıl önce Şikayet Et
    Senin süren doldu Biraz daha hizli istersen denemeye Devam derim Herkes firsat kolluyor Rusya Cin Kore Iran Hatta Avrupada Benden söylemesi
    Cevapla
  • banana 6 yıl önce Şikayet Et
    amerika koreyi kaldıramıyor daha bida iranla uğraşırlarsa çözülen amerika olur rusyada abdnin zayıflamasını bekliyor zaten rusya da arka planda hınçlı abdye çin zaten abdyi savunmaz hey yavrum trup abdyi sen çökertcen bu gidişle ha gayret
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi