ABD'de acil durum ilan edildi!

ABD'nin güneyinde Louisiana, Mississippi ve Alabama eyaletleri ile Florida'nın batı bölgelerinde kasırga nedeniyle acil durum ilan edildi.

ABD'de acil durum ilan edildi!
ABD'de acil durum ilan edildi!
GİRİŞ 07.10.2017 20:34 GÜNCELLEME 07.10.2017 21:02
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Orta Amerika'da onlarca kişinin hayatını kaybetmesine  neden olan Nate tropikal fırtınası birinci derece kasırgaya dönüşüp Meksika Körfezi'ne doğru ilerlerken ABD'nin güneyindeki 4 eyalatte acil durum ilan  edildi. 
 
Orta Amerika ülkeleri Nikaragua, Kosta Rika ve Honduras'ta en az 25  kişinin yaşamını yitirmesine yol açan Nate fırtınasının, Meksika'nın sahil  şeridindeki turistik bölgelerde birinci derecede kasırgaya dönüşmesinin ardından,  Louisiana, Mississippi ve Alabama eyaletleri ile Florida'nın batı bölgelerinde  acil durum ilan edildi.
 
Meksika Körfezinde güç kazanan kasırganın önceki ay bölgede etkili  olan Maria ve Irma kasırgaları kadar olmasa da hala güçlü rüzgar ve dev dalgalara  yol açabileceği belirtiliyor.
 
Acil durum kararı alan Louisiana Valisi John Bel Edwards bin Ulusal  Muhafız askerini eyalete bağlı New Orleans kentindeki drenaj pompalarını izlemek  üzere bölgeye gönderdi.
 
Daha önce büyük felaketlere maruz kalan New Orleans'ın Belediye  Başkanı Mitch Landrie de yaptığı açıklamada, şiddetli rüzgarın büyük çaplı  elektrik kesintilerine neden olabileceğini belirterek, "Bizler çok kez uğraştık,  panik yapmaya gerek yok." dedi.
 
Trump'tan "yetkilileri dinleyin" uyarısı
 
ABD Başkanı Donald Trump da twitter üzerinden yaptığı açıklamada,  felaketin etkili olması beklenen bölgelerde yaşayanları uyardı. Başkan Trump  mesajında, "Federal Acil Durum Yönetimi Kurumundaki (FEMA) harika ekibimiz Nate  Kasırgasına hazırlanıyor. Louisiana, Mississippi, Alabama ve Florida'daki herkes,  lütfen yerel yetkililerinizi dinleyin ve güvende kalın." ifadesini kullandı.
 
ABD'de 12 yıl önce etkili olan Katrina kasırgası Meksika Körfezi  üzerinden gelerek ülkenin güney kıyılarını vurmuş, New Orleans'ta bin 833 kişinin  yaşamını yitirmesine neden olmuştu.
 
Felaketin ardından dönemin ABD Başkanı George W. Bush, kendisine bağlı  olan FEMA'nın zamanında halkın tahliyesini sağlayamaması ve yardım çabalarının  organizasyonunda yetersiz kalması nedeniyle sert eleştirilere maruz kalmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 40
  • Daha yeni 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim coğrafyamızı 50 yıldır kan ve gözyaşına boğan bu şeytan mazlumların ahını ala ala birgün Rabbimin lanetine düçar olacak. İnsanhakları sevdalısı birtane Amerikan vatandaşı niçin çıkıp da bu ABD.nin yaptıklarını kınamaz. Zulme ortak olan Rabbimin lanetine de ortak olacak. Bunlar daha Amerikanın iyi zamanları.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah var gam yok.Allah’ın tokadını öyle bir yiyeceksiniz ki.. Günahlarınızın bedelini ödeyeceksiniz.
    Cevapla
  • agrı t 6 yıl önce Şikayet Et
    teknojiyle hava at bakalım hadi buna karşı koy bakalım rabbim mazlumların ahını çıkarsın amin
    Cevapla
  • Ali YILDIZ 6 yıl önce Şikayet Et
    O anlamaz da biz anlasak Allah Büyüktür.
    Cevapla
  • Beter olun. 6 yıl önce Şikayet Et
    Özgür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?