Trump tepkilere dayanmadı, geri vites yaptı!

ABD Başkanı Donald Trump, Perşembe günü Zimbabve ve Zambiya'da fillerin avlanmasına ve av hatıralarının ABD'ye getirilmesine izin vermişti.

Trump tepkilere dayanmadı, geri vites yaptı!
Trump tepkilere dayanmadı, geri vites yaptı!
GİRİŞ 18.11.2017 14:52 GÜNCELLEME 18.11.2017 14:55

ABD Başkanı Donald Trump, Perşembe günü Zimbabve ve Zambiya'da fillerin avlanmasına ve av hatıralarının ABD'ye getirilmesine izin verdi. Trump, gelen büyük tepkiler üzerine bu kararını attığı bir tweet ile, üzerinde daha fazla düşünene kadar "askıya alındığını" bildirdi. 

ABD Balık ve Yaban Hayatı idaresi, 2014 yılında türlerin korunmasına yardımcı olacağı düşüncesiyle Zimbabve ve Zambiya'da fil avcılığı ve av hatıralarının ülkeye getirilmesine konan yasağı Perşembe günü Trump'ın emriyle kaldırdı. 

ABD'nin yok olma tehlikesi bulunan türleri koruma kanunundaki listeye Afrika fillerinin de eklenmesi sebebiyle yalnızca federal yetkililerin, türlerin yaygınlaşmasına faydalı olmasına karar vermesi durumunda fillerin avlanacağı ve ithal edilebileceği belirtti. Fakat Balık ve Yaban Hayat İdaresi derhal hayvan hakları ve çevreciler, aktivistler ve önde gelen muhafazakarların büyük tepkisiyle karşılaşması üzerine Başkan Trump kararını hemen değiştirmek zorunda kaldı.

Ancak Beyaz Saray Basın sekreteri Sarah Huckabee bu kararın iptalinden haberi olmaması sebebiyle Başkan'ın iptal edilen fillerin avlanması ve av hatırlarının ülkeye getirilmesini savunmak zorunda kaldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı