Rıza Sarraf davasında ikinci gün

ABD’nin New York kentinde tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davanın ikinci günü başladı.

Rıza Sarraf davasında ikinci gün
Rıza Sarraf davasında ikinci gün
GİRİŞ 30.11.2017 17:40 GÜNCELLEME 30.11.2017 17:56
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

ABD'nin İran'a ambargosunu delmek suçlamasıyla ABD'de yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın jürili ikinci duruşması New York'ta başladı.

Jüri ve hakim mahkeme salonundaki yerini aldıktan sonra davanın görülmesine dün kaldığı yerden devam ediliyor.

Hakan Atilla ve davada tanık olan Reza Zarrab mahkemeye getirildi.

ZARRAB CEZAEVİ KIYAFETİ GİYMEDİ

Dünkü duruşmaya ayakları zincirli olarak ve üzerinde cezaevi kıyafeti ile getirilen Zarrab'ın, bugün cezaevi tulumu giymediği görüldü.

YORUMLAR 44
  • E.A 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye uluslararasınca benimsenmiş bir ambargoyu deldiği için yargılanıyor. Fakat yanlış yerde yargılanıyor. Bu tür yargılamanın yapılacağı yer Amerika Birleşik Devletleri değildir. Uluslararası yargılama yetkisi olan bir mahkemenin bu yargılamayı yapması gerekirdi. Çünkü Amerika İran'a açık husumet ve saldırgan bir tutum güttüğü için mahkemenin alacağı kararlar pek de sağlıklı olmayacaktır. Neticede Amerika uluslararası hukukun kendisine verdiği yetki ile bu ambargoyu hayata geçirmiştir. Onun için varsa bir suç yargılamayı da uluslararası bağımsız bir mahkemenin ve jürilerin yapması lazım gerçek ve tarafsız hukuk ilkesi bunu gerektirir.
    Cevapla
  • Pandir 6 yıl önce Şikayet Et
    Şiacilara güven olmaz nokta
    Cevapla
  • SARI SELİM 6 yıl önce Şikayet Et
    bu adamın türkiyedeki bütün mal varlığına türk bankalarındaki paralarına karısı ve yakınları üzerindeki her şey acilen dava açılıp el konulsun..
    Cevapla
  • Ferman 6 yıl önce Şikayet Et
    Bakiyorum bütün yorumlariniz ABD yi hakli cikariyor yazmalariniz yanlis yapacaginiz söyle olmasi lazim neden yargilaniyoruz ve sen abd kim oluyorsun da istedigin ülkeye embargo uyguluyorsun biz devlet ve millet olarak istedigimiz ülke ile istedigimiz ticareti yapariz bu da ne seni ne de baskasini ilgilendirir
    Cevapla
  • Mevlüt 6 yıl önce Şikayet Et
    evet Ferman ,maalesef kimse bu davanın ana amacının ne olduğunu bilmiyor, bilgisizce yorum yapıyor. Kısaca özet geçiyorum abd dünya para ve ticaret trafiğini ben yönetirim diyor, buna çomak sokanı da illegal ilan ederim diyor. Şimdi ben bu emperyalist düzeni tanımıyorsam ki tanımamak en doğal hakkım . Burda saçma sapan yorumlar yaparak siz de bu düzene dolaylı olarak destek oluyorsunuz .
    Cevapla
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanıkken tanık yaptılar hedefte halkbank ve türkiyeyi köşeye sıkıştırma var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı