CIA 5 ay önce Sarraf’ı Dubai’de kafeslemiş

Sarraf’ın tutuklanmadan 5 ay önce Dubai’de CIA tarafından gözaltına alınıp “Erdoğan’ı suçlayacaksın” baskısı gördüğü öğrenildi.

CIA 5 ay önce Sarraf’ı Dubai’de kafeslemiş
CIA 5 ay önce Sarraf’ı Dubai’de kafeslemiş
GİRİŞ 05.12.2017 07:55 GÜNCELLEME 05.12.2017 07:55
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

ABD’de kumpasa ve saldırıya dönüşen davada sanıkken tanık olan Sarraf’ın tutuklanmadan 5 ay önce Dubai’de CIA tarafından gözaltına alınıp “Erdoğan’ı suçlayacaksın” baskısı gördüğü öğrenildi. 

New York’taki Reza Zarrab davasına ilişkin AKŞAM şok CIA detayına ulaştı. Olayın başrolünde yer alan sanıkken tanık sandalyesie oturan Zarrab’ın Amerika’ya gelişi öncesi CIA kendisiyle iki kez temas kurduğu ortaya çıktı.

İner inmez operasyon 

İddialara göre Zarrab 2015 Ekim ayında özel uçağıyla Dubai’ye gittiği sırada basit bir gerekçeyle gözaltına alındı. CIA ajanlarının sorguladığı Zarrab’a “Herşeyi kabul et, emri Erdoğan’ın verdiğini söyle” baskısı yapıldı. Zarrab yakınındaki bir isme bu olayı anlatarak ‘Bunu kabul etmedim Türkiye’ye geri döndüm’ dedi. Ancak CIA peşini hiç bırakmadı.

TOPUZ DEVREDE 

CIA, Zarrab’a iddialara göre ABD’ye gitmeden önce ahlaksız teklifi sundu. CIA’in organize ettiği teklifte ‘casusluk’tan tutuklanan ABD Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz görev aldı. Zarrab’a İstanbul’da ‘ABD’ye gel, soruları yanıtla, tutuklama yok’ mesajı verildi. Zarrab 2016 Mart’ında Disneyland’a gitme bahanesiyle ABD yolunu tuttu. Bu sırada FBI devreye girerek Zarrab’ı Miami’de 
tutukladı.

PSİKİYATRİ İLACLARI KULLANIYOR

FBI tarafından 6 suçtan tutuklanan Zarrab’ın suçlarına yedinci olarak gardiyana rüşvet vermek eklendi. Suçunu itiraf eden Zarrab, gerekçe olarak, “İçeriye alkol, kadın istediğini” söyledi. Ancak bu suçlamanın aslında ABD makamlarınca örtbas edildiği ortaya çıktı. Zarrab’ın ağır psikolojik sorunlar yaşadığı ve bu nedenle alkol kılıfıyla içeriye psikiyatri ilaçları sokulduğu öğrenildi. Zarrab’ın psikiyatri ilaçları kullandığı ‘sözde tanıklığı’ tehlikeye girmesin diye gizlendi. Zarrab’ın bu ilaçları kullandığı ortaya çıkarsa mahkemedeki ifadeleri ‘akıl sağlığı yerinde değil’ denilerek itiraz konusu olacaktı.

Kozmik belgeleri yakacaklardı!

Reza Zarrab ve yakınlarının Türkiye’deki mal varlıklarına el konuldu. Zarrab’ın mal varlıklarını yurtdışına kaçıracağı yönündeki istihbarat bilgileri de polisi alarma geçirdi. Cumartesi günü Zarrab’ın Sarıyer’de bulunan bir holding merkezinde çok önemli evrakların yakıldığı istihbaratı geldi. Polis ekipleri hemen Zarrab’ın Holding binasına ani operasyon düzenledi. Zarrab’ın talimatıyla yakıldığı düşünülen ve bir kısmı son anda kurtulan evraklar, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tasnif edilerek el konuldu. Bu evrakların içeriği özel bir ekip tarafından incelemeye alınacak. Evrakların yakılmasıyla ilgili soruşturmada çok yönlü olarak sürüyor. 

Erdoğan’a iftira at özgürlüğüne kavuş!

FETÖ’cülerin, Zarrab’a, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iftira atması karşılığında özgürlük teklif ettiği ortaya çıktı.

Zarrab’a 17-25 Aralık kumpası sırasında FETÖ’cülerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iftira atması karşılığında özgürlük teklif ettiği ortaya çıktı. Zarrab’ın bu şekilde ifade vermesi için ona baskı yapan kişi ise FETÖ’cü avukat Halil İbrahim Koca!

Gün yüzü göremezsin

Skandalla ilgili Zarrab’ın ifadesinde ilgili bölüm aynen şöyle: 17 Aralık 2013’te gözaltına alınınca avukat Halil İbrahim Koca emniyete gelerek “seninle ilgili dosyayı yürüten savcılar ve polisler benim abilerim. Arada kalıyorum. Bu nedenle bu aşamadan sonra senin avukatlığını yapamayacağım ben istifa ediyorum” dedi ve benim vekilliğimden istifa etti. Ben gözaltına alınırken avukat Koca da evimdeydi. Ancak emniyette istifa ettiğini söyledi.” “Metris Cezaevi’nde tutuklu iken Koca, yanımda bir avukat daha olduğu halde ziyarete geldi. Bana “Sen bir daha güneş yüzü göremezsin. Sen beni dinle ve Cumhuriyet Savcılında ek ifade vermek istiyorum de. İfaden de de şunları söyle: Senin bir tapende 1 numaralı kişiden bahsetmişsin. Bu bir numaralı kişi o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu, talimatları Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığını, onun her şeyden bilgisinin olduğunu söyle.

Rüşvet için bastır!

Ayrıca bakanlar benden zorla rüşvet aldı de. Seni adli kontrol ile serbest bıraktırayım. Bunları söylersen soruşturmayı yürüten savcı Celal Kara’yla görüşürüm. Koca daha sonra benim yanıma yine geldi. “Bu oda da böcek var. Bizi dinlemişler. Ben tekliflerimde ısrarcıyım. Yolumuza aynen devam ediyoruz” dedi ve beni ikna etmeye çalıştı.

Kaçma planları deşifre oldu!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Zarrab’ın yanında çalışan ve ABD’deki davaya evrak yolladığı iddia edilen şüpheliler Sinem A, Regaip A. ve Mustafa H.’yi gözaltına aldı. Şüphelilerin dijital malzemelerinden ele geçirilen dokümanların incelendiği, bir şüphelinin telefonundan çıkan belgede, şüpheli Zarrab’ın Dubai’ye yerleşmek için araştırma yaptırdığına dair ifadelerin yer aldığı belirtildi.

Devrim Tosunoğlu - Akşam

 

YORUMLAR 22
  • adem 6 yıl önce Şikayet Et
    ne hale cevirdiniz ulkemi . yaziklar olsun
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    dubai, miami, özel uçaklar ohhhhh bu paralar geçenlerde ülkemizi ziyaret eden elon musk'da yoktur. bu nasıl kazanmış ?
    Cevapla
  • arif 6 yıl önce Şikayet Et
    bu işlere alıştık abd istemediği bir lider varsa ya diktatör yada yolsuzluk damgası vuruyor içerideki yaltakçılarıyla bunu yıllarca böyle yaptılar özelliklede müslüman ülkelerde artık bunu tüm millet anlasın müslüman alemi kafasını kumdan çıkartsın allah sn cumhurbaşkanına uzun ömür versin bu millet arkasında
    Cevapla
  • Yavuz Selim 6 yıl önce Şikayet Et
    IRANLI sarlatan... satilmis gavür dan ne bekleyebilirzki..
    Cevapla
  • Fyfyf 6 yıl önce Şikayet Et
    Saçma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı