ABD ordusu sahaya 'siber askerler' gönderecek

Düşman bilgisayar ağlarına karşı daha aktif bir tutum sergilemek isteyen ABD ordusu, savaş alanına 'siber askerler' göndermeye hazırlanıyor.

ABD ordusu sahaya 'siber askerler' gönderecek
ABD ordusu sahaya 'siber askerler' gönderecek
GİRİŞ 14.12.2017 15:34 GÜNCELLEME 14.12.2017 15:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

'Düşman' bilgisayar ağlarına karşı daha aktif bir pozisyon elde etmek isteyen ABD ordusu, savaş alanına 'siber askerler' göndermeye hazırlanıyor.

Havai'de konuşlu birlikleri komuta eden Albay Robert Ryan, AFP'ye yaptığı açıklamada, sahadaki silahlı kuvvetlerin görevi genellikle 'saldır ve yok et' mantığı üzerine kurulu olduğunu, siber birliklerin ise daha farklı bir misyonu olacağını söyledi.

Ordunun Siber Komutanı Albay William Hartman, siber askerlerin yaklaşık altı aydır silahlı birliklere entegre edilme ve komutanların ihtiyaçları doğrultusunda uygun hale getirilmeleri çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Albay Hartman siber birliklerin görev tanımlarına yönelik yaptığı açıklamada, bilgi toplamanın ve planlanmış saldırılara engel olmanın dışında detay bilgiye yer vermedi.

 

 

New York Times'ta yer alan bilgiye göre, CYBERCOM daha önceden terör örgütü DEAŞ'ın içerisine yerleştirdiği 'implantlar' aracılığıyla, kendi uzmanlarına, örgütün davranışlarını gözetleme ve yerleri tespit ederek dronelar aracılığıyla vurma imkanı sunuyordu.

Siber Komutanlık daha önceden ABD Stratejik Komutanlığı'nın emirlerine tabi bir birlikken, Başkan Donald Trump'ın Ağustos ayında Pentagon'a gönderdiği talimat sonucunda kendi komuta kademesine sahip olmuştu.

YORUMLAR 4
  • sukunet 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten her şey adamların elinde onların ürettiklerini kullanıyoruz sahada pek ajanları kalmadı ....
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    kimse AYYİLDİZ timin eline su dökemez
    Cevapla
  • PaYiTaHT 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ordusundan artik bir cacik olmaz.
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bütün alt yapı adamların elinde zaten. İşletim sistemi, işlemciler serverlar, network, arama motorları. Bedavadan tüm ülkelerin istihbaratları parmaklarının ucunda. Askeri üsler koordinatlar vs. Her ülke bağımsız sistemler geliştirmek zorunda. Aksi takdirde hegemonyayı kıramayız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim