ABD ile ilgili İsrail'i karıştıran Kudüs detayı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın, skandal Kudüs kararına rağmen, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in İsrail ziyaretindeki bir protokol detayı, İsrail'de kafaları karıştırdı.

ABD ile ilgili İsrail'i karıştıran Kudüs detayı!
ABD ile ilgili İsrail'i karıştıran Kudüs detayı!
GİRİŞ 17.12.2017 11:12 GÜNCELLEME 17.12.2017 11:12
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Amerika Bülteni'nin İsrail'in Haaretz gazetesinden aktardığına göre, Mike Pence'ın geçtiğimiz günlerde son dakikada iptal edilen ve önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi beklenen Kudüs ziyareti kapsamında Ağlama Duvarı'nı ziyaret edeceği bölüm, yıllardır uygulanan protokol devam ettirilerek, bir kez daha "resmi ziyaret" kapsamında yer almadı. Pence, Ağlama Duvarı'na "özel bir ziyaret" gerçekleştirecek. 

 



''HABER DOĞRUYSA...''

ABD yetkilileri, Kudüs'ü İsrail'in başkenti tanımadıkları yıllar boyunca, Ağlama Duvarı'nın da yer aldığı bölgeye, "İsrail'e resmi ziyaret kapsamında" değil, resmi protokol dışında, özel ziyaret olarak geçiyordu. Trump'ın tanıma kararından sonra, Başkan Yardımcısının, Kudüs'ün başkent olarak tanınmadığı yıllarda uygulanan protokolü devam ettirmesi, İsrail'de kafaları karıştırdı.  

​Bir dönem ABD'nin İsrail büyükelçiliğini de yapan ve İsrail'e yakınlığıyla bilinen Amerikalı diplomat Martin Indyk, Twitter hesabından, "Eğer, bu haber doğruysa, ABD'nin Kudüs tavrında, başkent tanıma kararına rağmen pek bir şey değişmemiş demektir'' diyerek eleştiride bulundu.

YORUMLAR 15
  • Cemalettin 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yar ve yardimcimiz olsun, Gercek insanlar zenginlestikce sımarıyor, Simardıkcada masum ınsanların canını yakıyor,parasi cokoldugu icin isledıgı her sucdan kurtulacagini saniyor .Adaletin oldugu yerde heskes aynı hakka sahip olmali.Dünyada her canli gidicidir vakti ve zamani geldiginde ne kadar paran ne kadar mülkün olsada seni asla kimse kurtaramıyor malesef.
    Cevapla
  • Miss 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki de züürtt tesellisi. Protokol dışı misi. Adam gidecek mi gidecek..
    Cevapla
  • ahmi. 6 yıl önce Şikayet Et
    Sadede gel...
    Cevapla
  • Marasli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu oyunlar oyalama ve zamana yayma taktikleri, yemezler artik.
    Cevapla
  • hıdır BUDUR 6 yıl önce Şikayet Et
    MAİDE SURESİ 51 : "Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğruya iletmez!??
    Cevapla
  • Garip 6 yıl önce Şikayet Et
    Suud ve Bae ve mısır dan bahsediyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
CHP'de bir yanda para kulesi bir yanda para saçması! 'Bu değirmenin suyu nereden geliyor?'