ABD panikte! Mektup göndermeye başladı

ABD Temsilcisi Haley'in, BM'de kabul edilen Kudüs kararına "hayır" oyu veren, çekimser kalan ve oylamaya katılmayan ülke temsilcilerine resepsiyon davetinde bulunduğu bildirildi.

ABD panikte! Mektup göndermeye başladı
ABD panikte! Mektup göndermeye başladı
GİRİŞ 22.12.2017 07:42 GÜNCELLEME 22.12.2017 07:54
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Tüm tehditlere rağmen BGMK'deki oylamada yalnız kalan ABD dün gece yapılan BM Genel Kurulu'nda da istediğini alamadı ve yalnızlığı resmen tescillendi. Uzun yıllardır en iyi müttefiklerimiz dediği ülkelerin bile Trump yönetimini yalnız bırakması Beyaz Sarayı panikletti. Oylama sonrası yanlarında kalan 3-5 ülkeyi de kaybetmek istemeyen ABD'den yeni bir adım geldi. ABD oylama öncesi yaptığı tehdide boğun eğen 'yeni dostları'na 'Hayır' resepsiyonu düzenleyecek.


 

DAVET GÖNDERDİ

Haley'in, mektubunda söz konusu ülkelere "ABD ile olan dostluklarından dolayı bir teşekkür" olarak nitelediği resepsiyonun 3 Ocak Çarşamba günü yapılacağı belirtildi.

Türkiye'nin girişimleriyle hazırlanan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısı, BM Genel Kurulunda ABD'nin tehditlerine rağmen 9'a karşı 128 oyla kabul edilmişti. Oylamada 35 ülke çekimser kalırken 21 ülke de oylamaya katılmadı.

ABD ve İsrail'in yanı sıra Guatemala, Honduras, Marshall Adaları, Mikronezya, Nauru, Togo ve Palau tasarıya karşı oy kullanmıştı.

Bunun yanı sıra Avustralya, Antigua-Barbuda, Arjantin, Bahama Adaları, Benin, Butan, Bosna Hersek, Kanada, Hırvatistan, Çekya, Dominikler, Ekvator Ginesi, Fiji, Haiti, Jamaika, Letonya, Lesoto, Kamerun, Kolombiya, Kiribati, Malavi, Macaristan, Meksika, Panama, Paraguay, Filipinler, Polonya, Romanya, Ruanda, Solomon Adaları, Güney Sudan, Trinidad Tobago, Tuvalu, Uganda ve Vanuatu ise oylamada çekimser kalmıştı.

Haber7, AA

YORUMLAR 59
  • biri işte 6 yıl önce Şikayet Et
    demek bosna, hırvatlar ve macarlar çekimser kaldı. ilginç. şaşırdım.
    Cevapla
  • Vénus hottentote 6 yıl önce Şikayet Et
    Fitneyi tezgahlayanların suç ve günahı elbette büyüktür. Fakat fitneye alet olanların, bilmeden de olsa bu değirmene su taşıyanların vebali de az değildir. Mü’minin görevi fitne yangınına benzin değil su dökmektir. Aksi halde bu yangın herkese sirayet eder, ümitler de dahil her şey kül olur. Toplum düzenini, maddi ve manevi değerleri korumak için her kesin fitne ve fitnecilere karşı uyanık olması gerekir.
    Cevapla
  • Vangolu 6 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan yüzlü kadın
    Cevapla
  • mehmet can 6 yıl önce Şikayet Et
    bence kemik dağıtacak ödül olarak.
    Cevapla
  • Ezokız 6 yıl önce Şikayet Et
    Bosna nasıl bunu yaptu şok içindeyim
    Cevapla
  • iyi bak 6 yıl önce Şikayet Et
    Bosna hür degiki.
    Cevapla
  • Mustafa GÜLER 6 yıl önce Şikayet Et
    BOSNA öyle bilindiği gibi değil 25-40 yaş arası olanlar Türkleri hiç sevmezler orada bulunan iş adamları öyle anlatıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!