ABD'den Suriye'de Rusya ve Esed'e güven açıklaması

Suriye'de ABD ile Rusya arasındaki çatışmasızlık hattında her şeyin yolunda olduğu, Mattis, hattın diğer yanına kaçan IŞİD'lileri Esad yönetiminin yakalayacağından emin konuştu.

ABD'den Suriye'de Rusya ve Esed'e güven açıklaması
ABD'den Suriye'de Rusya ve Esed'e güven açıklaması
GİRİŞ 30.12.2017 15:04 GÜNCELLEME 30.12.2017 15:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriye'de ABD destekli güçler (YPG'nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri/DSG) ile Rusya destekli Suriye hükümet güçleri arasında Fırat Nehri tarafından oluşturulan doğal sınır hakkında ABD Savunma Bakanı James Mattis açıklamalarda bulundu. Basın toplantısında Fırat'ın doğusundaki ABD-DSG ile Fırat'ın batısındaki Rusya-hükümet güçleri arasında bir sınır, dolayısıyla çatışmasızlık çizgisi bulunduğunu anlatan Mattis, iki hat arasında kurulan diyalogda sorun olmadığını duyurdu. 

 

 

'ARADIĞIMIZDA HEP YANIT VERDİLER'

''Bizimle Rus güçleri arasındaki iletişim hattında hiç kopukluk olmadı. Bizim arayıp da onların açmadığı, onların arayıp da bizim açmadığımız bir zaman hiç olmadı'' diyen Mattis, çatışmasızlık hattında zaman zaman yaşanan sorunları da çözdüklerini söyledi. 

'HÜKÜMET KONTROLÜNDEKİ BÖLGEYE GEÇMEYİZ'

DAEŞ militanlarının kaçışta olduklarını, batı yönünde kaçtıklarını, ama ABD öncülüğündeki koalisyonun onların peşinden Suriye hükümet güçlerinin kontrolündeki bölgeye geçmesine gerek olmadığını aktaran Mattis, ''Büyük bir sorun yok, yakalanmaları gerekiyor'' dedi. Çatışmasızlık hattının, bundan sonrasında DAEŞ militanlarının peşine Suriye ordusunun düşmesi anlamına geldiğini, Esed yönetiminin DAEŞ'lileri memnuniyetle karşılamayacağını belirten Pentagon şefi ''Birileri onlara güvenli sığınak sağlama kararı almadığı müddetçe DAEŞ'liler güvenli sığınağa kavuşamaz'' diye konuştu. 

'ESED KÜRTLERE SALDIRMASIN' İMASI

ABD'nin Suriye'yi birçok ülkeye parçalama planının olup olmadığı sorusuna ''Hayır, yok'' yanıtını veren Mattis, Esed güçlerinin ABD'nin (Kürtlere verdiği destek üzerinden yürüyen) Suriye planlarını sekteye uğratıp uğratamayacağı sorulduğunda ''Bunu yapmaları muhtemelen hata olur'' dedi. Ne demek istediği sorulduğunda ise sözlerinin uyarı olarak anlaşılmaması gerektiğini, Suriye'de sahadaki gerçekliği yansıttığını dile getirdi.

YORUMLAR 1
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki niye o DAEŞ'lileri siz niye serbest bıraktınız ? Bütün dünya DAEŞ'i yok etmeye odaklansın diyordunuz. Şeytan ayaklanmış ABD'li kılığına girmiş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil oluyor
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı