Trump fena gaf yaptı! Sosyal medya yıkıldı

Trump, Norveç Başbakanı'nı ağırlarken Oslo'ya F-52 sattıklarından söz etti. Ama böyle bir savaş uçağı bulunmadığından bir kez daha sosyal medyada alay konusu oldu.

GİRİŞ 11.01.2018 13:59 GÜNCELLEME 11.01.2018 14:03
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'da Norveç Başbakanı Erna Solberg ile ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump'tan yine herkesi şaşırtan bir açıklama geldi. 

Trump'ın ABD'nin Norveç'e kasımda F-52 ve F-35 savaş uçakları teslimatına başladığını söylemesi, ''Bununla ne demek istemektedir'' yorumlarını beraberinde getirdi. 

 

 

SAYILAR BİRBİRİNE KARIŞTI

Zira ABD  F-52 tipi diye bir savaş uçağı üretmiyor. Ancak Norveç'e 52 adet F-35 savaş uçağı sattı. Bunların ilk üçünün teslimatı kasımda yapıldı.

Salondaki geri dönüşten bir hata yaptığını anlayan Trump durumu toparlamaya çalıştı: ''Toplamda 52 sattık ve bir kısmı şimdiden verildi, hatta takvime göre erken teslim edildi. 10 milyar dolarlık bir sipariş sözkonusu.'' 

TWİTTER YIKILDI

Ama yanlışını tam manasıyla düzeltmediğinden sosyal medyada alay konusu oldu.

Twitter'da 'The Hoarse Whisperer' isimli kullanıcı ''F-52'ler, öyle gizli bir uçaktır ki, ordu bile adını duymamıştır. Lakin ben bu çok gizli görüntüyü ele geçirmeyi başardım. Paylaşmayın. Çok gizli'' diyerek bir görsel paylaşımı yaptı. 

​'Kevin' isimli kullanıcı ''F-52 müthiş bir uçaktır'' diyerek kağıttan yapılmış uçak tipinde bir maket görseli paylaştı.

​'John Howie', merdivene çıkıp olmayan bir uçağa adım atar gözüken bir pilotun fotoğrafının altına ''Bir pilotun F-52 kokpitine tırmanırken çok gizli fotoğrafı'' diye yazdı.


YORUMLAR 8
  • hamidk 6 yıl önce Şikayet Et
    buda ABD nin gandisi
    Cevapla
  • KAPAK 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ülke yönetmiyorlar.dolarlarina güveniyorlar, canları istedikleri gibi yabancı ülkeler de kaos ve savaş çıkartıyorlar..bunlar da adalet diye bir terim yok ne hukuk nede vicdan alanında.. bunlar zannediyorlar ki bu dünya ebedi. ...Ölüm bu ne hükümdar tanır ne soytarı, herkesi aynı iştahla yutar.
    Cevapla
  • şaklaban 6 yıl önce Şikayet Et
    şaklabanın teki zaten. parasıyla başkan olmuş, bomboş, mantıksız, cahil, cani, vicdansız vb en kötü sıfatlara sahip bir mahluk.
    Cevapla
  • Dayı Dayı 6 yıl önce Şikayet Et
    şaban nee
    Cevapla
  • AHMET 6 yıl önce Şikayet Et
    Konu türkiye olunca teslimat yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek