Tillerson açıklayacak! Gözler saat 19:30'da

Tillerson, Stanford Üniversitesi’nin düşünce kuruluşu Hoover Enstitüsü’nde TSİ 19.30’da ABD’nin Suriye stratejisini açıklayacağı bir konuşma yapacak.

Tillerson açıklayacak! Gözler saat 19:30'da
Tillerson açıklayacak! Gözler saat 19:30'da
GİRİŞ 17.01.2018 13:03 GÜNCELLEME 17.01.2018 13:51
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın uzun süredir Beyaz Saray’daki Ulusal Güvenlik Konseyi ile birlikte üzerinde çalıştığı konuşma DEAŞ’la savaşın büyük ölçüde sona ermesinin ardından Washington’ın Suriye’deki siyasi geçiş sürecinde stratejisinin ne olacağına dair önemli ipuçları içermesi bekleniyor.

TÜRKİYE'DEN TEPKİ GELİNCE ABD DEĞİŞTİRDİ

 

 

Rex Tillerson’ın kritik Suriye konuşmasında ABD’nin terör örgütü PYD'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) Cenevre sürecinde temsil edilmesine yönelik desteğine doğrudan olmasa dahi dolaylı atıf yapacak. Ankara’nın son günlerdeki yüksek tondaki tepkileri dikkate alınarak son hali verilen konuşmada bu bölümün ‘Kuzeydoğu Suriye’deki bütün etnik grupların temsili’ şeklinde bir formülasyon içinde yeniden yazıldığı öğrenildi.

Türkiye önemli ortak vurgusu

Türkiye’nin Suriye denkleminde ne kadar hayati bir ortak olduğu da ABD Dışişleri Bakanı’nın ülkesinin Suriye stratejisini açıklayacağı konuşmada yer alan vurgulardan biri olacak. Ancak konuşmanın genelinin Türkiye’nin Suriye’deki gelişmelerden duyduğu kaygıları derinleştirme ihtimali söz konusu.

YORUMLAR 23
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    zaman kazanmalarına izin vermeyin.niyetleri o kadar kötü ve belliki.afrinide fıratın batısınıda doğusunuda kurtarın bu çapulculardan
    Cevapla
  • Almanya 6 yıl önce Şikayet Et
    Bak bu pyd maskeliler cepleri için destek alıyor..kürtleri ve halkı kullanıp öne sürüyorlar.. Bakın faydası değil boşu boşuna amerikanın oyunu ile canlarınız yok olup arada perişan olan sizlermi yoksa bir avrupalımı o bölgede?
    Cevapla
  • Almanya 6 yıl önce Şikayet Et
    İşid başarılı olamayınca tabi artık konuşulmuyor..pyd terörü şuan amerikanın desteğinde.. Bu planıda bozacağız İnşallah.. Vatandaşlar uymayın dış güçlerin oyunlarına yazık edersiniz canlarınıza arada kalırsınız...
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    afrini verip fıratın doğusunda kalıcı olma pazarlığı ve planını yapiyorlar
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin dış politikası yalanlar üzerine kuruludur. Artık yalanlara karnımız tok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme