ABD medyasından PYD itirafı!

ABD’nin önde gelen gazeteleri terör örgütü PYD/YPG’yi desteklemeye devam eden Washington’ın dünyaya rezil olduğunu ve bu gidişle Türkiye’yi kaybettirecek bir hataya imza atılacağını yazdı.

ABD medyasından PYD itirafı!
ABD medyasından PYD itirafı!
GİRİŞ 30.01.2018 07:51 GÜNCELLEME 30.01.2018 09:12
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Suriye’de terör örgütlerini temizlemek için Afrin’e operasyon düzenleyen Türkiye’nin sahadaki başarısının ardından önde gelen ABD gazeteleri terör örgütünü destekleyen Washington’ın büyük bir hata yaptığı yorumlarıyla doldu.

BOMBACILARLA İTTİFAK

 

 

Washington’ın DEAŞ taktiklerine bile sarılan YPG’den vazgeçememesinden rahatsız olan New York Times gazetesi, Afrin’de teröristlerce gerçekleştirilen intihar bombası saldırısının ardından, “Bu, ABD’yi intihar bombacılarıyla müttefik hâline getiren garip bir duruma sokuyor” dedi. New York Times’ın yorumunda, Afrin’de teröristlerce Türk tankının yakınlarında gerçekleştirilen terör saldırısının ABD’yi ‘intihar bombacılarıyla’ ittifakta bulunmak gibi saçma bir konuma soktuğu yorumunda bulundu.

BAŞARISIZLIĞA MAHKUM

Amerikan hükümetinin, müttefiki Türkiye ile sürtüşme yaşamasına rağmen YPG’yi bölgede tercih etmesine ilişkin Washington Post gazetesi ise, “ABD YPG’yi seçerse Türkiye’yi kaybeder. Amerika’nın Suriye stratejisi başarısızlığa mahkum. YPG seçilirse ABD kaybedecek” ifadeleri kullanıldı.

TRUMP, ERDOĞAN’A İTİRAF ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump’ın ABD kamuoyunun YPG’ye verilen silah desteğinden rahatsız olduğunu bizzat kendisine söylediğini şu sözlere aktarmıştı: “Amerikan halkı ‘Biz vergileri bunun için mi veriyoruz, dolarlarımız bunun için mi gidiyor?’ diyor. Sayın Başkan bunu bana kendisi söyledi. 5 bin TIR ve 2 bin kargo uçağı oldu. Artık kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz”

MÜNBİÇ’TEN AYRILMIYORUZ

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, Türkiye’nin Afrin’den sonra yeni terör yuvalarını temizlemek için girmeyi düşündüğü Münbiç’ten ayrılmayı düşünmediklerini açıkladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önceki gün ABD’nin terör örgütüyle ilişkisini kesip, verilen silahları da toplayarak Münbiç’ten çekilmesi gerektiğini belirtmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Münbiç’i de bize söz verildiği şekilde teröristlerden arındıracağız” demişti.

YORUMLAR 39
  • Asaf 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerikada Avrupada büyük medya organlarını satın alıp Türkiyenin ve İslam aleminin görüşlerini anlatmalıyız.Yoksa batılı halklara bize yapılan haksızlıkları anlatamayız.
    Cevapla
  • yılmaz daşdemir 6 yıl önce Şikayet Et
    gaza getirdiğinizi zannediyorsunuz likin ikili oynuyor yanılıorsun amerika
    Cevapla
  • hain avcısı 6 yıl önce Şikayet Et
    daha çok silah daha cok teknolojo ve daha cok bomba, nükleer teknoloji sart olmustur.. baska yol yok. dunyada birtek bizim yok neden.?
    Cevapla
  • Eyt 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd mumbice terorist doldurmaktan baska naparki
    Cevapla
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    abd basını ülkesinin askeri politikasını eleştiriliyor ama kimse onlara vatan haini demiyor hayret
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'