ABD yönetimine OHAL battı! Bitirecekmişiz

ABD yönetimi, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç’ın yeniden tutuklanmasından “derin rahatsızlık” duyduğunu belirtti.

GİRİŞ 07.02.2018 14:09 GÜNCELLEME 07.02.2018 14:09
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

ABD yönetimi, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç’ın yeniden tutuklanmasından “derin rahatsızlık” duyduğunu belirtti.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, “ABD, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç’ın Türk yetkililerce yeniden tutuklanmasından derin rahatsızlık duymaktadır” dedi.

 

 

Kılıç’ın Haziran’dan bu yana yargılanmadan gözaltında olduğuna işaret eden Nauert, Kılıç ve diğer tutuklu insan hakları savunucuları, gazeteciler, sivil toplum liderleri ve muhalif politikacıların durumunu yakından takip ettiklerini söyledi.

OHAL'DEN RAHATSIZ OLMUŞLAR!

Nauert, bu kişiler hakkında OHAL idaresi altında devam eden kovuşturmaların ifade özgürlüğüne derin darbe vurduğunu ve Türk anayasasında yer alan yargı bağımsızlığı ve adil yargılama güvenceleri hakkında ciddi kaygılar uyandırdığını kaydetti.

Sözcü Nauert, Türk hükümetini, “Uzayan OHAL’i sona erdirmeye, OHAL yetkililerince keyfi gözaltına alınanları serbest bırakmaya ve Türkiye’nin kendi iç ve uluslararası yükümlülükleriyle uyumlu olarak hukukun üstünlüğünü koruma altına almaya” çağırdıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 163
  • kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    vay vay vay şu abd teröristlerine bakın hele trump ne haber
    Cevapla
  • ÇELİK 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD kendi askeri yerine , ortadoğuda birkaçyüz dolara satın aldığı çakma çakal sürüsüyle ordu kurarak masum insanları öldürecek ,dahada ileri gidip türk insanına kurşun sıktırıyorlar.ABD yi hukuksal anlamda köşeye sıkıştıracak formül yokmu hiç.Tazminat davası açılsın,Parayı ödeyemiyorlarsa onlarda eyalet çok, bir eyaleti bize devretsinler.....Onlarda akıl varsa bizde süpürge tohumumu var. Kaldıki bizim iç işlerimize karışıyorlar.Ülkeyi ayakta tutan fedakar insanı, kendine ait silahı ve Ordusudur........
    Cevapla
  • muhittin 6 yıl önce Şikayet Et
    Kızım bi gidin işinize bakın yaaaa öffffffffff bee öffffff sülük gibi insanlarsınız lan.sanane benim iç işlerimden bee...Burnunuzu sokmadığınız iş kalmadı yaaa.
    Cevapla
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'den bir yetkili çıkıp şu Heather Nauert denen kadına ağzının payını vermicekmi ,ikide bir çıkıp hadsiz hadsiz konuşuyo...
    Cevapla
  • vatan mekan 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamolun işinize bakın kararı biz aldik istediğimiz zaman birakiriz. bir ricaniz varsa musayit olduğumuzda bakariz. hadi gitsen içişlerinle ilgilen bizi meşgul etme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor