CIA'den ABD kongresinde PKK itirafı

ABD Kongresine sunulan istihbarat raporunda YPG'nin "PKK'nın Suriye'deki milis gücü" ve "otonom bir bölge arayışında" olduğu belirtildi.

GİRİŞ 14.02.2018 10:22 GÜNCELLEME 14.02.2018 11:45
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü (DNI) Daniel Coats tarafından ABD Kongresi'ne sunulan "ABD İstihbarat Topluluğunun Dünya Genelinde Tehditler Değerlendirmesi" raporunda YPG'nin "PKK'nın Suriye'deki milis gücü olduğu" belirtildi.

"YPG, PKK'NIN SURİYE KOLUDUR"

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Coats, Senato İstihbarat Komitesi'ndeki oturumda senatörlere ABD İstihbarat Topluluğunun Dünya Genelinde Tehditler Değerlendirmesi başlıklı raporu sundu.

Raporun Suriye ile ilgili bölümünde "PKK'nın Suriye'deki milis gücü olan YPG, muhtemelen bir tür otonom yapı arayışında olacak ancak Türkiye, Rusya ve İran'ın direnciyle karşılaşacak." ifadelerine yer verildi.

YPG'nin PKK'nın Suriye'deki uzantısı olduğu açık bir şekilde belirtilen raporda, örgütün otonom bir yapı kurma peşinde olduğunun belirtilmesi de dikkati çekti.

CIA de "PKK uzantısı" demişti

Son dönemde ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'ya verdiği desteğe ilişkin çarpıcı "itiraflar" ortaya çıkarken ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) internet sayfasında geçen ay sonunda yapılan güncellemede ülke profilleri bölümünde PYD/PKK'nın, "Suriye'deki yabancı kaynaklı terör örgütleri" arasında yer aldığı görülmüştü.

Buna göre, Suriye'deki yabancı terör örgütleri arasında PKK'yı da sayan CIA, Salih Müslim'i de "PKK'nın Suriye kolunun lideri" olarak göstermişti.

Önceki hafta kamuya açık basın brifinginde ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'in Afrin'deki PYD/PKK unsurlarıyla ilgili konuşurken doğrudan "PKK" ifadesini kullanmasının ardından Dışişleri Bakanlığından yalanlama yapılmaması da dikkati çekmişti.

YORUMLAR 23
  • KESKİN 6 yıl önce Şikayet Et
    1914 DEKİ GİBİ ,TÜRKİYE 7DÜVELLE SAVAŞIYOR hem içeride hem dışarıda ,ALLAH türkiyeyi korusun
    Cevapla
  • Ertugrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadigim raporlar abdnin teror orgutlerine finansal yardim silah yardimi yaparken bu bir suc degilmi bunu avrupa birligine tasiyip suclu ilan edilmesi lazim degilmidir abdnin suriyeden cikmasi lazim ve ortadogudanda petrol icin para icin yedi bitirdi ulkeleri ortadogu ulkerinin vatandaslaridami akilsiz uyanmalari lazim
    Cevapla
  • Kama 6 yıl önce Şikayet Et
    Pkk yı 30 yıldır destekliyor bunlar bizi enayi mi sanıyor teröristler bunların masası 1915 de eemeniler neyse Türkiye için pkk lilar aynı konumdadır Suriye ye girmeseydi sonumuz kesinlikle bölünmek değil tamamen yok olmama mücadelesi ile geçecekti....
    Cevapla
  • seyfullah 6 yıl önce Şikayet Et
    artık abd nin beceriksiz stratejik planlarını önceden sezen bunun üzerine plan uygulayan hasta yatağından kalkmış sapasağlam TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ vardır... dünyada hiç bir devlet TÜRKİYE'siz adım atamaz...hele hele ortadoğuda söz sahibi olmaya kalkışamaz... terör örgütlerini maşa gibi kullanan ve kullanmaya devam eden terörist abd nin işbirlikleri bu kadar ayyuka çıkmışken TÜRKİYE DEVLETİ ve halkı tarafından abd tarihe adını TERÖRİST DEVLET ABD olarak kazımıştır,bundan dönüş yoktur...
    Cevapla
  • Kayı alpi 6 yıl önce Şikayet Et
    hainler inkar etsin içerdeki hainlere okutmak lazım istikbaratkarı yokmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı