'ABD devreye girdi, Türkiye'ye teklif götürülecek'

Wall Street Journal'a konuşan Beyaz Saray kaynakları, Trump yönetiminin, Türkiye'yle ilişkileri onarmak ve Ankara'yı Moskova-Tahran'la kurduğu ittifaktan koparmak için yeni bir çalışma başlattığını söyledi. Ankara'ya, İran ile müttefiklerinin Suriye'den çıkarılması konusunda yardım teklif edilmesi planlanıyor.

'ABD devreye girdi, Türkiye'ye teklif götürülecek'
'ABD devreye girdi, Türkiye'ye teklif götürülecek'
GİRİŞ 22.02.2018 16:54 GÜNCELLEME 22.02.2018 17:02
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin Rusya ve İran'la ilişkilerinin daha fazla gelişmemesi için diplomatik çabalarını artırdığı belirtildi.

ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuşan Beyaz Saray kaynakları, Washington'un, Türkiye'yle ilişkileri onarmak ve Ankara'yı Moskova-Tahran'la kurduğu ittifaktan koparmak için yeni bir çalışma başlattığını söyledi.

 

 

Gazete, Ankara ile yürütülen görüşmelerde Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond McMaster, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Savunma Bakanı James Mattis gibi en üst düzeyden isimler dahil çok sayıda yetkilinin yer aldığına dikkat çekti.

'İRAN VE MÜTTEFİKLERİNİN SURİYE'DEN ÇIKARILMASI İÇİN YARDIM SUNULABİLİR'

ABD'li yetkililerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Rusya ve İran'la ilişkileri geliştirmekten vazgeçirmeye çalışacağını vurgulayan WSJ, Washington'un, Ankara'ya, İran ile müttefiklerinin Suriye'den çıkarılması konusunda yardım sunmayı planladığını belirtti.

'RUSYA, TÜRKİYE'Yİ MANİPÜLE EDİYOR' İDDİASI

Bu arada ABD'li bir kaynak, "Rusya, Türkiye'yi manipüle ediyor. Türkiye'nin Rusya ve İran'la yakınlaşması, Türkiye'nin çıkarlarıyla çelişiyor" iddiasında bulundu. 

'AMAÇ NATO'YU DAĞITMAK'

Washington'un Rusya'nın Türkiye'ye S-400 füze savunma sistemleri satarak NATO'yu dağıtma amacında ilerleme kaydetmesinden endişe duyduğunun altı çizildi.

TÜRKİYE İLE ABD, YENİ ÇALIŞMA GRUPLARI KURMA KONUSUNDA ANLAŞTI

WSJ'ye konuşan bir Türk yetkili, gazetenin iddiası hakkında yorumda bulunmaktan kaçınırken, Türkiye ile ABD'nin ikili ilişkilerdeki ihtilafları ortadan kaldırmak için yeni çalışma grupları kurma konusunda mutabakat sağladığını hatırlattı. 

'TEMEL İHTİLAF KONUSU VERİLEN DESTEK'

WSJ'ye göre Trump yönetimi, Türkiye ile temel ihtilaf konusunun Suriye'deki örgütlere Amerikan desteği olduğu görüşünde.

'İŞBİRLİĞİ YAPILABİLECEK KÜRT LİDERLER LİSTESİ'

Ankara'nın çekincelerini nasıl ortadan kaldıracağına henüz karar vermeyen ve aynı zamanda Kürtlere desteğini çekme niyetinde olmayan Trump yönetimi, Ankara'dan, Suriye'de işbirliği yapabilecekleri Kürt liderlerin listesini almayı umuyor.

YORUMLAR 157
  • Nasıl Teklif 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulan İranı ve İranın PKK'sını çıkartacaksın kendi PKK'nı oranın ağası yapacaksın. Böylece iRanlada bizi karşı karşıya bırakacaksın. Bu nasıl bir yardımdır anlamadım. Bunların amacı İran Türkiyesavaşı çıkarmak.İsraile çalışıyorlar. Bunlar kendilerini çok akıllı sanıyor galiba.
    Cevapla
  • AYH 6 yıl önce Şikayet Et
    bu abd nin ne mal oldugunu Reis bizdez iyi biliyordur, gerekeni yapar.
    Cevapla
  • Sinan 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin ayak bastığı yerde çimen bile bitmiyor. Afganistana bir bakın Iraka Suriyeye kan ve gözyaşı. Gerisini siz düşünün.
    Cevapla
  • mrt 6 yıl önce Şikayet Et
    sağlıklı düşünmek lazım; sınır komşularımız olan ve bizim kafamıza yatan ülkeler işbirliği için, daha mantıklı
    Cevapla
  • dadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    hem rusya nın sattığı silahı satmayacaksın, hem bize parayla bile vermediğin silahı pkk ya beleş vereceksin hemde neden rusya ile yakınlaşıyor diyeceksin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı