11 Eylül'ün ses kayıtları yayınlandı

11 Eylül 2001 tarihli İkiz kulelelere uçalı saldırı esnasında kaçırılan uçakta neler oldu... Olay sonrası hangi konuşmalar oldu. İşte 11 Eylül'ün ses kaydı dosyaları...

GİRİŞ 09.09.2011 15:19 GÜNCELLEME 09.09.2011 15:19
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD’de 11 Eylül 2001’de gerçekleşen ve 3 bine yakın kişinin ölümüne sebep olan terör saldırıları sırasında, havaalanlarındaki trafik kontrolörlerinin, uçaklardaki teröristlerin, çaresiz kabin ekibinin ve bazı yetkililerinin aralarında geçen konuşmalar yayınlandı.

İşte o görüşmelerden bazıları;

-Saldırının gerçekleştiği gün yerel saatle 08.19’da, American Airlines 11 uçağındaki kabin ekibinden Betty Ong, havalimanını aradı:

“Ben 3 numara. Kokpit telefona cevap vermiyor. Business Class’ta birisi bıçaklandı. Nefes alamıyoruz. Birisi bıçak kullanıyor ve bu tarafa geliyor. Bir dakika bekle. 1 numara ve 5 numara bıçaklandı. Kokpitte kim var bilmiyorum.”

-American Airlines 11 uçağını kaçıran Muhammed Atta, 08.24’te havalimanını aradı:

“Kimse kıpırdamasın, herkes iyi olacak. Eğer herhangi bir harekette bulunursanız kendinize ve uçağa zarar verirsiniz. Sadece sessiz olun.”

-Kuzey Amerika Hava Savunma Komuta Merkezi (NORAD), saat 08.37’de bilgilendirildi:

“Burada bir problemimiz var. Kaçırılmış bir uçağımız var ve şu an New York’a doğru geliyor. F-16 ya da buna benzer bir şeyi oraya göndermenize ihtiyacımız var. Bu bir test ya da tatbikat değil, gerçek.” NORAD, bunun üzerine New York’a doğru iki savaş uçağı gönderdi.

***

-08.47’de Dünya Ticaret Merkezi’nden ilk saldırı raporları verilmeye başlandı:

“Hey Boston, burası New York, hangi tür bir uçaktı o? 767’ miydi?”

“Burası ACI İzleme, eğer uçağın izini kaybettiyseniz tekrar eder misiniz?”

“Boston, uçağı kaybetti. Burada kaçırılma olduğunu düşündüğümüz bazı tehditler var”

“New York, durumu teyit ediyor. Ayrıca bölgede bir ELT (uçak düştüğünde sinyal vermeye başlayan cihaz) sinyali alıyoruz.”

“Kennedy Kule konuşuyor, siz ciddi misiniz? Bu arada Dünya Ticaret Merkezi’nden alevler ve dumanlar yükseliyor.”

“Orası tam da bizim uçağın izini kaybettiğimiz nokta.”

***

-Saat 09.02’de, New York’taki hava trafik kontrolörleri United 175’in Dünya Ticaret Merkezi’ne çarptığını gördü:

“Hey camdan dışarı bakıyor musun? 4 bin feet’teki uçağı görüyor musun? 5 derece doğuda. Görüyor musun, binaya doğru mu alçalıyor? Çok hızlı alçalıyor.

“800 feet’e kadar indi. Bu ne çeşit bir uçak?”

“Bilmiyorum, bir dakikaya kadar öğrenirim”

“Başka bir tanesi binaya çarptı! Voov, voov… Başka bir tanesi binaya çok güçlü çarptı!”

“Bütün bina dağıldı. Aman Tanrım! Vay canına!”

***

-Saat 09.32’de, United 93’ü kaçıran kişi yolculara konuştu:

“Lütfen oturun ve sakın kalkmayın.

(CİHAN)

YORUMLAR 6
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    nasılda yutturdular. 10 yıl geçti hale aynı yalanlar.işgal için hazırlanan senaryo hala gösterimde.
    Cevapla
  • Kenan 12 yıl önce Şikayet Et
    Asil Amaclari Sizce Bu Olabilirmi?. Biliyoruzki Bin Ladin Afganistanda İslam Birligi Kurdu. Zaten Osmanlı İslam İcin Yüzyillarca Savasip İslamiyeti Yaymadimi, Tüm Dunyaya Hükmetmedimi? eee İslam Varsa Müslümanlarda Birlik beraberlik Gücte Vardi.. Amaclari Müslümanlar Tekrar Birlik Olup Dünyaya Hükmetmesinler Diye, ikiz kuleleri Bahane Edip Bin Ladini ve İslam Birligini Yok Etmekti.
    Cevapla
  • CEM ERTURK 12 yıl önce Şikayet Et
    ABD'NIN YALANLARI. ABD'NIN YALANLARIABD operasyona başladı. Ay yüzeyinde ayak izleri, 11 Eylül'ün ses kayıtları. Bence her ikisi de bozulan imajlarını düzeltmeye yönelik dijital operasyonlar. Tıpkı vurulmuş Usame'nin fotmontajlı görüntüleri gibi. Tıpkı denizin dibinde Usame cesedi görüntülemeye çalışmak gibi. Arttık mızrak çuvala sığmıyor. Pis yalanlarınıza kimse inanmıyor. Katiller sürüsü sonunuz yakın.
    Cevapla
  • Gültekin kaya 12 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hepsi yalan. CIA ve Mossad'din isi bu Binalarin yikilmasi bir Silverstein ismindeki yahudi bu binlarai kiraladi ama calismiyordu, haftasonlarinda binada ceyranlar kesiliyordu ve hafta ici bazi katlarda insaat calismalari vardi bunu kurtulan isciler söylüyor, yani CIA ve Mossad daha önce ucaklarin carpmasindan önce Super Thermit patlayaci yerlestirdiler , bu bina patlayacilara yikildi bütün bagimsiz uzmanlar söylüyor bu ucalardan böyle güclü bina yikilmasdi dahasi ucaklarda insan yoktu uzakdan kumadayla ucuruldular ve bina carpildilar , pentagona sözde ucak düsmüsdü videolar cikti bir Füze carpdigini görürsünüz, daha bircok ispatlar ama burada yazmaya yer yok ama birsey kesin CIA ve Mossad yapti ve Bin ladene ve Müslümanlarin üstüne attilar sucu ki ,Afghanistan ve Iraki Isgal edebilsinler ellerinde dünya önünde sebepler olsun ABD bu iki Müslüman ülkerinin yeralti zenginlikleriyle 100 sene daha Süper Güc klamak istiyorlar ama hesap tutmadi ve simdi ABD borc ile bogusuyor.
    Cevapla
  • Mustafa Erkam 12 yıl önce Şikayet Et
    BU YALANLARA AMERİKALILAR BİLE ARTIK İNANMIYOR. Amerika'lı kafası çalışan ve vicdan sahibi insanlar bu yalanlara inanmıyorlar. Ve kendileri ipat ediyorlar ki binalar füzelerle vurulmuş ,4 ya da 5 TV kanalının binalar vurluduktan sonra çok kısa bir sürede montajla uçak çarpmış gibi gösterilen filmlerle yıllardır insanlar kandırılmaya çalışılıyor. Ayrıca binaların düzenli çökmesi daha önceden konulan bombaların ve kullanılan THERMIT denen çeliği eritebilen kimyasal maddenin sebebi ile olduğu Amerikalı uzmanlarca çok kere ispatlanmış durumda.Binaların enkazının inceleme yapılmadan kaldırılıp götürülmesi,bazı tanıkların daha sonradan ifade değiştirmesi, değiştirmeyen ya da olayı derinlemesine inceleyen insanların birer birer öldürülmesi işin başka bir boyutu.Amerikalılar yemiyor ,Türkiye yiyorsa afiyet olsun.Allah hesabı çabuk görendir.Olayların incelenmiş filmlerini görmek isteyenler için ; http://www.youtube.com/watch?v=Ga89OCTf0jE (yaklaşık 10 farklı film hazırlanmıştır)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız