ABD'ye göre 2011'in en önemli haberi

Amerikan haber ajansı Associated Press'in Amerikalı editörler ve haber müdürleri arasında yaptığı ankete göre, birçok olayın yaşandığı 2011'in en önemli haberi belirlendi.

ABD'ye göre 2011'in en önemli haberi
ABD'ye göre 2011'in en önemli haberi
GİRİŞ 17.12.2011 19:58 GÜNCELLEME 17.12.2011 19:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Amerikan haber ajansı Associated Press'in Amerikalı editörler ve haber müdürleri arasında yaptığı ankete göre, bu yılın en önemli haberi terör ağı El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesi.

247 kişinin görüşüne başvurulan ankette, Bin Ladin'in Amerikan komandoları tarafından Mayıs ayında Pakistan'da öldürülmesi 128 kişinin oyuyla yılın en önemli haberi olarak birinci sırada yer aldı.

Japonya'yı Mart ayında vuran deprem ve tsunami felaketi 60 oyla ikinci sıraya yerleşirken, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki Arap Baharı üçüncü, AB'nin mali krizi ise dördüncü sırada bulunuyor.

Amerikan ekonomisiyle ilgili gelişmeler, ABD'nin en ünlü okullarından Penn Eyalet Üniversitesi'ndeki seks skandalı, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin öldürülmesi, Amerikan Kongresindeki mali hesaplaşmalar, gelir dengesizliği ve Wall Street'i protesto gösterileri, Amerikan Kongresi üyesi Gabrielle Giffords'ın vurulması da sırasıyla ilk onda yer alan haberler oldu.

Amerikan bilişim şirketi Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın ölümü ve ABD'deki kasırga felaketleri ilk ona giremedi.

AP'nin geçen yılki anketinde ilk sırayı Meksika Körfezindeki petrol faciası almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Sabit Kal 12 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca süper bir devlet, bu kadar sahtekarligi nasil bu kadar uzun. sürdürebiliyor hayret. Bin Ladin, 10 sene önce ölmüstü, yüzlerce sahte videolar ve haberlerle onu canli tutup, adini kullanarak hedeflerine ulastilar. Öldügünü gösteren fotografin bile fotomnotaj oldugu, sözde kendisin öldüren 30 komandosunu bile yalanlari ortaya cikmasin diye bir helikoptere doldurup öldüren Amerika'nin bu hilelerini artik Amerikalilar kendi sayfalarinda carsaf carsaf yayinliyorlar. Amma onlarda bu senaryodan biktilarki, artik yeni bir oyun kurabilmek icin, eski aktrisi öldürmeleri gerekiyordu, tabi senaryo icabi. Birgün bütün bu palavralar ortaya ciktimi, süper dedigimiz ABD'nin nasilda sabun köpüklerinden olusmus süperligine herkes gülecek.
    Cevapla
  • sadbinebivakkas 12 yıl önce Şikayet Et
    resim foto montaj!. Şeyhe Allah rahmet etsin.. kafilerin müşriklerin korkulu rüyasıdı. İsraile ABD verdiği korku ona şeref olarak yeter.bazı ölüler var dır ki diri gibi dir.bazı dirler vardır ölüden bir farkı yoktur. şeyh ölsede artık kıyam başlamştır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…