ABD, 11 Eylül'ün faturasını onlara kesti

ABD'de federal mahkemesi gıyabi yargılamada 11 Eylül sorumlularını suçlu buldu!

ABD, 11 Eylül'ün faturasını onlara kesti
ABD, 11 Eylül'ün faturasını onlara kesti
GİRİŞ 23.12.2011 10:02 GÜNCELLEME 23.12.2011 10:02
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD'de federal mahkeme verdiği gıyabi hükümle, İran, Taliban ve El Kaide'nin 11 Eylül saldırılarında sorumluluğu olduğuna karar verdi.

New York kentindeki federal mahkemede görülen davada Yargıç George Daniels, 10 yıldan beri süren davada tanıkları dinledikten bir hafta sonra verdiği kararı dün imzaladı.

Dava, 11 Eylül saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin yakınlarının açtığı 100 milyar dolarlık tazminat davası üzerine federal mahkemede görülmeye başlamıştı.

İmzaladığı karar yazısının sonuç bölümünde, davalıların El Kaide terör örgütüne verdiği desteğin 11 Eylül saldırılarına yol açtığının davacılar tarafından kanıtlandığını belirten Daniels, bir sulh mahkemesi yargıcını, tazminat ve ceza konusu olan kayıpları belirlemekle görevlendirdi.

Daniels kaleme aldığı kararın sonuç bölümünde ayrıca, İran'ın El Kaide terör örgütü yönetimine ve tüm El Kaide üyelerine güvenli bir bölge sağlamak suretiyle, El Kaide örgütüne malzeme ve kaynak desteği vermeyi sürdürdüğünü bildirdi.

Davacı avukatları geçen hafta görülen açık duruşmada, İran'ın 11 Eylül'de yolcu uçaklarını kaçırarak, Dünya Ticaret Merkezi, Pentagon ve Pennsylvania'daki bir sahaya saldırı düzenleyen hava korsanlarına etkin destek verdiği yönündeki iddialarına ilişkin delileri mahkemeye sunmuştu.

Davacı avukatları dün ayrıca daha önce davadan çıkarılan Suudi Arabistan'ın da tekrar davalılar arasına dahil edilmesi yönünde bir dilekçe verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Nihat KAAN 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu gün İran suçlu, ya yarın?. Evet, bu gün suçlu olma sırası İran'a geldi. Bakalım İran'dan sonra suçlu kim olacak?
    Cevapla
  • Sadece Tepki 12 yıl önce Şikayet Et
    Eeeeee. Merak ettiğim El-Kaide'yi savunacak kimse yokmuyuydu acaba.Yazık.Davalıda,davacıda kendileri olunca böyle bir netice çıkmış.Olsaydı gerçekler gün yüzüne çıkardı.
    Cevapla
  • ahmaldemir 12 yıl önce Şikayet Et
    Şerefsiz AMERİKA aptal AMERİKALI. Bu kararı çıkaran israil çook memnundur. "yine kandırdık.." Amerikayı ahmak buldunuz ama dünya ahmak mı?
    Cevapla
  • Murat Naci Doğan 12 yıl önce Şikayet Et
    O Hakim Zahmet Etmiş... Bunlar insanları ne zannediyorlar! 11 Eylül 2001 günü, o olaydan sadece 2 saat sonra, Bush yaptığı ilk açıklamada sorumlunun El-Kaide olduğunu açıklamış(hangi kuş bildirdiyse); akşamına da Afganistan bombalanmaya başlanmıştı zaten. O hakim, zahmet etmiş; eski başkanına sorsaydı 10 sene uğraşmak mecburiyetinde kalmazdı. Irak'ta da Nükleer silah var demişlerdi güya.. "Zalim, Allah'ın yeryüzündeki kamçısıdır; onunla bazılarından intikam alır; sonra da kendisinden intikam alır." Bu hadis-i Şerifin ikinci kısmı çok yakın..
    Cevapla
  • kenan9 12 yıl önce Şikayet Et
    tesadüfe bak. ıraktan çekildikden sonra anladılar suçlu başkaymış meğer.adalet yanlızca burda değil abd dede geç işliyormuş meğer.desenize yazık ıraklılara diyelim olsun bitsin.şimdi sırada kim var görecez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar