Bilim, 'Kızılderililer Türktür' dedi.

Amerikalı ve Rus antropologların araştırması, Kuzey Amerika kıtasının ilk sakinlerinin genetik beşiğinin Sibirya'nın güneyindeki dağlık Altay bölgesi olduğu ortaya çıkartı..

Bilim, 'Kızılderililer Türktür' dedi.
Bilim, 'Kızılderililer Türktür' dedi.
GİRİŞ 27.01.2012 13:28 GÜNCELLEME 27.01.2012 13:28
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

ABD'deki İnsan Genetiği dergisinde yayımlanan araştırmayı yapanlardan Pennsylvania Üniversitesi Antropoloji bölümü Doçenti Theodore Schurr, Rusya, Moğolistan, Çin ve Kazakistan'ın kesiştiği Altay bölgesinin onbinlerce yıldır çok sayıda halkın gelip gittiği kilit bir yer olduğunu belirtti.

Araştırmaya göre, Amerika kıtasındaki ilk insanların ataları bu halklardan biriydi ve bugün Rusya Federasyonu'nun bir parçası olan Altay'dan 20 bin ila 25 bin yıl önce gelmişlerdi.

Asyalılara ait genetik özelliklere sahip bu insanlar, o dönemde sular altında olmayan Bering boğazını geçmeden önce tüm Sibirya'yı katettiler.

Araştırmalarında, Amerikalı kızılderililerin ve Güney Altay bölgesinde yaşayan yerli kavimlerin DNA'larında Y kromozumunu (babadan geçen) analiz eden bilim adamları, iki grubun paylaştığı ve bunlara özgü genetik mutasyonu bulmaya çalıştılar.

Araştırmanın sonucunda, Amerikalı ve Rus antropologlar, her iki grupta da, anneden miras mitokondriyal genlerde de aynı genetik özellikleri buldular.

Çalışmalarında bu mutasyonların ortaya çıkması için ne kadar zaman geçmesi gerektiğini hesaplayan bilim adamları, Altay genlerinin 13 bin ila 14 bin yıl önce Amerikalı yerlilerinkinden ayrıldığını tahmin ediyorlar.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 48
  • YAHYA GÜL 4 yıl önce Şikayet Et
    Kızılderililer Türk veya başka bir ırktan olsun fark etmez. Önemli olan Kızılderili denilen milyonlarca insanın SOYKIRIMINA UĞRATILMASIDIR Kİ BUNUN DA ARKASINDA DÜNYADA SÖMÜRGE HAREKETLERİNİN FİNANSÖRÜ OLAN SİYONİST YAHUDİLER VARDIR! Almanya'da da YAHUDİ SOYKIRIMI diye bir şey yoktur, yine SİYONİST YAHUDİLERİN UYDURMASIDIR, vesselam!
    Cevapla
  • Ömer yanar 4 yıl önce Şikayet Et
    Arap hayranı değilim; Almanların yaktıkları yahudiler biline ki TÜRK kökenli oldukları için öldürüldüler. Kızılderililer de aynı akibete uğramışlardı ne yazık ki bunların gerçekliğini gelecek asırda anca öğrenme bilincine belki ulaşa biliriz. Bu gün kızılderili kabillerin konuştukları kullandıkları kelimelerin içerisinde iki yüzü(200aşkın TÜRK çe kelime bulunmaktadır.araştırıp öğrene bilirsiniz.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    2.Dünya savaşında tek suçları senin ve benim gibi sade vatandaş olup Naziler tarafından soykırıma uğramış 6 milyon Yahudi'nin anısına saygısızlık etme, yakışmıyor!
    Cevapla
  • Emin Sönmez. 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'da Yahudilerin esir kampı aynen duruyor. İki deri bir kemik çıplak esir resimleri, vs. boy boy resimler sergileniyor. almanlar ilkokul çocuklarına bunları gösterip, ırkçılığın, soykırımın çok kötü birşey olduğunu anlatıyorlar.Zayıf düştüğümüzde Araplar bizi hançerledi. ermeniler katliam yaptı ve suçu bize attılar. Yunanlıların ve diğer işgalci avrupalıların yaptığı zulmün haddi hesabı yok . Şimdi de Devleti içten ve dıştan yıkmaya çalışıyorlar fakat bir kez daha başaramayacaklar. Bbütün emperyalist devletlerin Afrikalılara yaptıkları ve ABD'deki zencilerin yaşadıkları.
    Cevapla
  • Hüseyin Cetin 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar maymun veya başka bir canlıdan evrimleşmiş bir varlık değildir.Bizim inancımız gereği Adem ogullariyiz
    Cevapla
  • Ümüt Ergün 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk bir ırkın adı değildir! Dahası hiç değişikliğe uğramamış insanlık evriminden bağımsız tek tip yaratılışından aynı bir ırk değildir! Yer küre üzerinde biyolojik evrimin hayvan dılının insan maymun kolundan türeyip evrimleşerek iklimsel bölgesel şartların etkileşimi ile çeşitlenmiş etnik guruplardan ibatettir! TÜRK kelimesi karatav bölgesinde yaşayan iki kavim olan Rah ve Man kabilelerinin yarattığı kültür ürünü dinin adı olan TÖR-OK dan zamanla TÜRK olmuştur! Tör törenin kökü, Ok da ruhun tanrya veya tamrıdan Oklanöası amlamına gelmektedir!
    Cevapla
  • Batuhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilimsel olarak Türk diye soy (ırk) var. Çok çeşit insan soyları var. Bu soylar Afrika'da ayrı gruplar olarak evrildi. Oradan dağıldı. Örneğin zencilerda beyaz soylardan daha çok çeşit soy var. Bu kanıtlar açıkça yazar yeni bilimsel makalelerde.
    Cevapla
  • Nevin sucukçu 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan maymun soylu.sende Allah inancı Yok
    Cevapla
  • Abdulbaki 4 yıl önce Şikayet Et
    Ümit efendi senin soyun maymunsa diyecek bir şey yok biz ise öz be öz TÜRK oğlu TÜRKÜZ dinimiz islam soyumuz insandır.
    Cevapla
  • Necmettin 4 yıl önce Şikayet Et
    Evrim teoridir gercek degildir .kesinmis gibi anlatmak .dogru değildir.bir sürü tesadüfle anlatılır. Biz insanı en güzel surette yarattık diyen Allah'ın ayetine ters duser.mutasyon la yeni birey oluşur demek sadece sözdür.
    Cevapla
  • Reşit 4 yıl önce Şikayet Et
    Başka milletlere hayran olmak,kendi milletini beğenmeyen insanların soyunda sopunda bir arıza vardır.Başka milletleri Türk yapmak gibi bir heves olamaz herkes Türk se Türküm der zaten , aynen Macarlar bu gün Türk olduklarını söylüyorlar göğüslerini gere gere diğerleri de Türk se söylerler , biz sayımızı artırmaya değil Türk olduğumuzun bilincinde olmaya ihtiyacımız var.Ne mutlu Türküm diyene.
    Cevapla
  • FERAY AYDIN 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok çok çalışıp çalışkanlıkla üretken olmalıyız
    Cevapla
  • Sebahat 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim eskiden beri kanım kaynamıştır kizilderililere sağlam dobra kişilikleri var alçak amerika ve batı katlettiler onları en fazla katliam türklere yapılmasına rağmen ermeniler ciyyak ciyyak ötüyor
    Cevapla
  • Mehmet TUNÇ 4 yıl önce Şikayet Et
    Würm Buzulu döneminde neden Kuzeye gidip Bering boğazını geçsinler ki
    Cevapla
  • Oaman pasa 4 yıl önce Şikayet Et
    Once yer haritasi daganik degil bir di debrem olunca ayrildi o yuzden onlar oraya gitmis kirgizenesay da sibirde kalip birisi otarafa daha biri bu tarafa deeken 10 15 tane millet çikti
    Cevapla
  • mehmet tunç 4 yıl önce Şikayet Et
    onlar 13. asırda cengiz hanın baskısı yüzünden berring boğazından amerikaya göçtüler . ve orada çoğaldılar. yoksa daha önce tabiki orada insanlar başka medeniyetler vardı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!