
Memur olacaklara bakanlıktan müjde!
'UEFA Fenerbahçe'ye ceza vermez'
Taksim'de firavun marazı
İşte Gezi Parkı olaylarının korkunç bilançosu
Emekliler artık bu parayı ödemeyecek
Giriş: 09 Şubat 2012 19:14 4,003 Okunma Güncelleme: 09 Şubat 2012 19:14 3 Yorum
İznik (St.Sophia) Ayasofya Müzesi’nin camiye dönüştürülmesi ABD basınında yer aldı. New York Times gazetesi, İznik Ayasofya Müzesi’nin Ekim ayında restorasyon için kapatıldığına ancak Kasım’da yeniden açıldığında camiye dönüştürüldüğüne dikkat çekerek, analistlerin, bunun AKP’nin siyasi stratejisinin bir parçası olduğunu söylediğini vurguladı.
New York Times, “Siyaset kiliseyi bir camiye dönüştürdü” başlıklı geniş haberinde, İznik Ayasofya Müzesi’nin Ekim ayında restorasyon için kapatıldığına ancak Kasım’da yeniden açıldığında kilisenin ortasında ahşap bir platform yükseldiğini, her yerin halıyla kaplandığını ve yeşil ve altın renginde Kuran süreleri olan tabelalar olduğu belirtildi.
-“BU TAMAMEN GEREKSİZ”-
Haberde, çevre sakinlerinin bu konuda çok hevesli olmadığı ve öğle namazı için sadece 18 erkeğin Ayasofya Camii'ne gittiği savunularak, yerel bir çiftçinin, “Bu tamamen gereksiz. Burada çok camimiz var. Bizim turiste ihtiyacımız var ancak artık gelmeyecekler” dediği kaydedildi.
Gazete, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın İznik’teki Ayasofya’nın bir müze olarak kayıtlı olmadığını ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’a İznik’teki Ayasofya’nın bir cami olduğunu başka bir amaçla kullanılamayacağını söylediğini belirtirken, Günay’ın Anadolu’daki Hristiyan mirasını teşvik ettiğini vurguladı.
İki bakış açısının çatıştığına dikkat çeken gazete, analistlerin ise, bu durumun AKP’nin siyasi stratejisinin bir parçası olduğunu söylediğini kaydetti.
ANKA
ETİKETLER
Merak 10 Şubat 2012 00:17 - Toplam 1 kişi beğendi.
Avrupada camisi olmayan baskentler, minaresi olmayan camiler de ayni oranda ilginizi çekiyor mu?Sanmiyorum...
+ Bu Yorumu Beğennyt 09 Şubat 2012 22:18 - Toplam 2 kişi beğendi.
tamamen taraflı ve doğru bilgi içermeyen bir haber.iznik ayasofya caminin cami olarak kullanıldığını herkes biliyor.merak etmeyin neyin bize ait olduğunu neyin olmadığını,neyin miras bırakıldığını,neyin sonradan kimlerce başka şeylere çevrildiğini ve kılıfının da hazırlandığını çok iyi biliyoruz.İnş.bu olayın İstanbul versiyonu da yakındır.
+ Bu Yorumu Beğen Yorumun Devamı
İsrail hükümeti dün ülkedeki doğal gazın yüzde 60'nını korunacağını yüzde 40'ının ise dışarıya satılacağını açıkladı. Hükümetin gaz...
| İmsak | Güneş | Öğle | İkindi | Akşam | Yatsı |
| 03:23 | 05:24 | 13:12 | 17:11 | 20:47 | 22:37 |
Prof. İbrahim S. Canbolat Gezi dersleri: Haklı olmak yetmiyor
Prof. Dr. Ersan Şen Sosyal medya ve ifade hürriyeti
Ömer Vehbi Hatipoğlu Tayyip Bey'in Kalemini Kırdılar (mı?)
Osman Ateşli Kim kimin müttefiki şimdi anladınız mı?
Reşat Petek Duran adam! Durmak yok yola devam!
Feride'nin Günlüğü Şalvarspor Teknik Direktörü Yılmaz Özdil!
Şeyma Kısakürek Sönmezocak Üstad'dan sardalya kutusu Müslümanlar ve çaremiz
D. Ali Taşçı İhtilallerin ve darbelerin bayrağı: Medya
Serdem Coşkun Taksim'dekilerin gerçek sayısını bulmak!
Talha Bora Öge Hakiki cömertlik
Hakan Göksel Türkiye ve Brezilya'yı karıştıran o eller!