11 Eylül kurbanlarının ailelerinden çağrı

ABD'de 11 Eylül saldırısı kurbanlarının aileleri, terör saldırılarının ardından insan kalıntılarına ne yapılacağı ile ilgili protokoller düzenlenmesi için Kongre'ye çağrıda bulundu.

11 Eylül kurbanlarının ailelerinden çağrı
11 Eylül kurbanlarının ailelerinden çağrı
GİRİŞ 05.03.2012 11:34 GÜNCELLEME 05.03.2012 11:34

ABD'de 11 Eylül saldırısı kurbanlarının aileleri, New York, Washington ve Pennsylvania'da binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden olan terör saldırıları gibi olayların ardından insan kalıntılarına ne yapılacağı ile ilgili protokoller düzenlenmesi için Kongre'ye çağrıda bulundu.

Pentagon yetkililerinin, 11 Eylül kurbanlarının bazılarına ait kalıntıların Hava Kuvvetleri ile anlaşmalı müteahhit şirket tarafından yakılıp çöp alanına gönderildiğini ortaya çıkarmasının ardından basın toplantısı düzenleyen aileler, ölen yakınlarından geriye kalan ve kimlik tespiti yapılamayan parçaların bir yeraltı mahzenine yerleştirilmesi planına karşı çıktı.

Yakınlarına ait kalıntıların pazarlanamayacağına işaret eden aileler, bunun sevdiklerinin anısına yapılmış en büyük hakaret olacağını belirtti.

11 Eylül Dünya Ticaret Merkezi kurbanlarının ve İtfaiyecilerin Aileleri Grubu'nun avukatı Norman Siegel ise, 11 Eylül Müzesi'nin mezarlık olarak kullanılamayacağına işaret ederek yetkililerin kalıntılara ne yapılacağı ile ilgili ailelere danışması gerektiğini söyledi.

Siegel, kalıntıların 11 Eylül Anıtı'nın bir parçası olarak inşa edilecek "Meçhul Asker" türü bir mezara gömülmesini istediklerini söyledi.

Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren 2753 kişiden 1100'üne ait parçaların kimlik tespiti yapılamadı. Kurbanlara ait kalıntılar, New York Adli Tıp Merkezi'nde saklanıyor.

Delaware'deki Dover Hava Kuvvetleri morgunda yapılan idari hataları araştıran bağımsız bir heyet, Pentagon'a düzenlenen saldırıda ve Shanksville yakınlarında düşen uçakta yaşamını yitirenlerin bazılarının kalıntılarının Hava Kuvvetleri ile anlaşmalı şirket tarafından, yakıldıktan sonra çöp alanına gönderildiğini belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?