ABD, Isaac kasırgası ile boğuşuyor

ABD kıyılarını tehdit eden Isaac fırtınası gücünü arttırarak 1’inci kategori kasırgaya dönüştü.

ABD, Isaac kasırgası ile boğuşuyor
ABD, Isaac kasırgası ile boğuşuyor
GİRİŞ 29.08.2012 12:35 GÜNCELLEME 30.08.2012 16:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amerikalı meteoroloji uzmanları Isaac kasırgasının saatte en az 120 km hıza ulaştığını söyledi.Isaac'in, yedi yıl önce Katrina kasırgasının vurduğu New Orleans'ı da etkisi altına alması bekleniyor.

ABD Başkanı Barack Obama, kasırganın güzergâhı üzerinde yaşayanları 'risk almamaları ve tahliye çağrılarını dikkate almaları' konusunda uyardı. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Isaac'in Salı günü New Orleans'ın 220 km güneydoğusunda bulunduğunu ve saatte 17 km hızla kuzeybatıya doğru ilerlediğini duyurdu.

Obama, Louisiana ve Mississippi'de olağanüstü hal ilan etti. Obama Salı günü yaptığı açıklamada, "Isaac'e karşı hazırlanırken, Körfez kıyılarında ikamet edenlere yerel yetkilileri dinlemelerini ve tahliye uyarıları dâhil tüm yönlendirmelerini dikkate almalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Obama, "Risk almanın, yetkililerin uyarılarını görmezden gelmenin zamanı değil. Bunu ciddiye almalısınız" diye konuştu. Isaac'in 1'inci kasırga seviyesine ulaşmasının hemen ardından Louisiana Valisi Bobby Jindal, eyalette 'tam olağanüstü hal' ilan edilmesi için Federal Acil Durum Yönetim Bürosu'nu aradı.

Vali, Pazartesi günü ilan edilen olağanüstü hal durumunun, devletin ayırdığı yardım bütçesinin doğrudan kasırga için kullanılmasına olanak sağlamadığını söyledi. New Orleans Belediye Başkanı Mitch Landrieu da, havaalanının kapatıldığını, bir sığınak olarak kullanılmayacağını açıklarken kentin 'resmi olarak mücadelesine başladığını' duyurdu. Landrieu, 8 metre yüksekliğinde set çekildiğini belirtip, "Katrina benzeri bir olay yaşamayacağız" dedi

Yetkililer, halka gıda stoklamaya başlamaları tavsiyesinde bulunurken henüz tahliyelerin başlamayacağını belirtti. Isaac, Haiti ve Dominik Cumhuriyeti'nde 24 kişinin ölümüne neden oldu.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Mehdi Talebesi 11 yıl önce Şikayet Et
    daha durun bakalım.... eliniz kanlı, dünyada sömürgecilik yaparak yiyip, içtikleriniz, oturduklarınız burunlarınızdan gelecek.azgınlığa devam edin daha neler göreceksiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor