'Isaac' New Orleans'a doğru ilerliyor

Saatteki hızı 130 kilometreye ulaşan Isaac kasırgası, yedi yıl önce Katrina kasırgasıyla yerle bir olan ve yaklaşık bin 800 kişinin hayatını kaybettiği New Orleans'a doğru ilerliyor.

'Isaac' New Orleans'a doğru ilerliyor
'Isaac' New Orleans'a doğru ilerliyor
GİRİŞ 29.08.2012 20:48 GÜNCELLEME 29.08.2012 20:48

Katrina kasırgasından yedi yıl sonra ABD'nin Luisiana Eyaleti tropikal Isaac fırtınası nedeniyle alarmda. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Isaac'ın yerel saatle 19:45'te Mississippi Nehri'nin ağzına ulaştığını duyurdu. Isaac'ın kuzey batı istikametinde New Orleans'a doğru ilerlediği kaydedildi. Bundan yedi yıl önce New Orleans'ı vuran Katrina kasırgası, yaklaşık bin 800 kişinin ölümüne neden olmuştu.

Seviyesi en düşük, yani birinci kategori kasırga olarak kaydedilen Isaac nedeniyle Luisiana ve Missisippi'nin sahil kesimlerinde yaşayan on binlerce kişi önlem olarak evlerini boşalttı. 2008 yılında Gustav Kasırgası'nı çok büyük bir kayıp yaşamadan atlatan New Orleanslılar ise oldukça sakin.

Meteoroloji uzmanları, fırtınanın şiddetinin saatte 160 kilometreye kadar çıkabileceğini kaydetti.

Isaac her ne kadar yedi yıl önce New Orleans'ı yerle bir eden Katrina kasırgası kadar şiddetli olmasa da ABD'li yetkililer, kasırganın hafife alınmaması hususunda halkı uyardı. Başkan Obama "Kaderi zorlamanın, resmi uyarıları kulak ardı etmenin zamanı değil. Uyarıları dikkate alın!" şeklinde konuştu

KAYNAK: ALMANYANIN SESİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması