Amerika'daki demokrasi bu mu?

Mısır doğumlu ABD'li köşe yazarı, İslam karşıtlığı ile bilinen Amerikan Özgürlük Koruyucuları Girişimi'nin (AFDI) New York metrosuna astırdığı reklam afişini protesto ettiği için tutuklandı.

GİRİŞ 26.09.2012 15:02 GÜNCELLEME 26.09.2012 15:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Müslümanların tepkisini çekmesine rağmen metroya asılmasına izin verilen reklamda, "Savaşta medeni insan ile vahşi insan arasında medeni insanı destekle. İsrail'i destekle, cihadı yenilgiye uğrat" ifadeleri yer alıyor.

45 yaşındaki ABD'li köşe yazarı Mona Eltahawy, protesto ettiği reklama tepkisini sprey boya ile göstermek isteyince polisin müdahalesi ile karşılaştı.

Bu arada polisin olay yerine gelmesinden önce gazeteci olduğu sanılan bir başka kadın reklam panosuna zarar vermeye hakkı olmadığını belirterek, Eltahawy'yi engellemeye çalıştı.

Kadın hakları savunucusu olan ve Arap dünyasında sosyal medyanın rolü konusunda konuşmalar yapan Eltahawy ise tutuklanmasına tepki göstererek, "Bu şiddet içermeyen bir protesto, Amerika bu, görün!" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • hami kuyucu 11 yıl önce Şikayet Et
    gerçek sistem böyle olur.. amerika kendince bir sistem kurmuş.protestoya bile müsaade yok.ya biz napıyoruz.teröristler toplanıp şehri yağmalıyor,gösteri yapıyor,sadece biber gazı sıkıyoruz.amerikada olsa çoktan ölmüşlerdi.amerikayı eleştireceğimize önce saçma kanunlarımızı yeniden gözden geçirelim.öyle kanunlar yapalım ki jiletci,esrarcı.kapkaçcı.mafya ,terörist.hatta kavga edenlere bile dünyayı dar edelim.halka ise sınırsız özgürlük sunalım ki herkes güven duysun.kanseri temizleyelim ki topluma sıçramasın.kanuni döneminde sefere çıkamayan leventler istanbulu talan etmeye kalkınca küçük bir operasyonla yüzlercesi yakalanıp hemen idam edilmiş,halk sükuna kavuşmuştur.temizlemezseniz o pislik bütün halkı tehdit eder.tıpkı günümüzde ülkemizde olduğu gibi.tarihten biraz ders alın.kuyucu murat paşa binlerce kelleyi boşa kesmemiştir.
    Cevapla
  • sadbinebivakkas 11 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi nedir? . demo-krate yunaca bir kelimedir. yani halkın egemenliği. halkın hepsi toptan meclise girmediği için dir kendilerine vekil seçerler ve vekillere vekalet veriler onarın yaptığı her icraata her çıkarılan kanuna yasaya ortaktırlar..birde demokrasi görecelidir her yerde farklı dır.. herkesin kendine göre demokrasi anlayışı var dır. kısacası ben müslüman’ım ALLAHın şeriatı dışında hiçbir şeriat tanımam çıkarılan tüm kanunlar hepsi hava heves üründür hepsi hükümsüzdür tanımıyorum ALLAH yaratan ır emir ve yasak ta ona ortak tanımıyorum.bir örnek verim: ALLAHın şeriatına göre içki yasak tır. demokrasi göre içki serbestir. demokrasi göre fikir hüriyeti var dır. islam şeriatien göre sana ait fikirin olmaz! ALLAH ve resülü bir konuda hüküm vermişse mümün erkekler mümün kadınara düşüne itatir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!