Küba, çıkış vizesini kaldırdı

Kübalıların ülke dışına çıkışına kısıtlamalar getiren çıkış vizesi kaldırıldı.

Küba, çıkış vizesini kaldırdı
Küba, çıkış vizesini kaldırdı
GİRİŞ 14.01.2013 18:33 GÜNCELLEME 14.01.2013 18:33

Kübalılar, dün itibarıyla geçerli olan yeni uygulamanın ilk gününde, seyahat acentelerinin ve göçmen bürolarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Başkent Havana'daki yabancı misyonlar, vize için kendilerine başvuran Kübalıların sayısının son haftalarda arttığını bildirdi.

Küba Komünist Partisi yayın organı Granma'nın geçen yıl ekim ayında yayımladığı hükümet duyurusunda, Kübalıların 13 Ocak 2013'ten itibaren çıkış vizesi olmaksızın ülke dışına seyahat edebileceği ve ilgili makamlara, gidecekleri ülkeden davet mektubu sunmak durumunda kalmayacağı bildirilmişti.

Yeni uygulamayla, düne dek ülke dışında 11 aydan fazla kaldıklarında oturma izni ve diğer haklarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Kübalılar, bundan sonra deniz aşırı ülkelerde 24 ay kalabilecek ve gerektiğinde bu sürenin uzatılması için başvurabilecek.

Bununla birlikte Küba, özellikle ABD'ye beyin göçünü önleyebilmek amacıyla, bazı meslek gruplarına seyahat sınırlaması getirebilecek.

Çıkış vizesi, göçmen politikasına büyük önem veren Küba'da, vatandaşların ülke dışına çıkmasını zorlaştıran zahmetli bir bürokratik prosedür olarak niteleniyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü