Gece kulübü faciası: En az 245 ölü var!

Brezilya'nın Santa Maria şehrinde bir gece kulübünde bir müzik grubunun konseri sırasında düzenlenen gösteri nedeniyle çıkan yangında şu ana kadar tespit edilen ölü sayısının 245 oldu, sayının artabileceği ifade edildi.

GİRİŞ 27.01.2013 13:00 GÜNCELLEME 27.01.2013 16:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kurbanların büyük bir kısmının boğularak ya da ezilerek öldükleri belirtildi.

Rio Grande do Sul eyaleti itfaiye birliğinin komutanı Guido Melo, acil durum görevlilerinin hala cesetlere ulaşmaya çalıştığını, yüzlerce kişinin de hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Melo, "İtfaiye erleri diğer kurbanları arıyor. Tam sayı veremiyoruz. İnsanlar paniğe kapılmış ve birbirlerini ezmişler" dedi.

Konser sırasında grup üyelerinden birinin bir işaret fişeği ateşlediğii önce tavanın ardından da tüm binanın alev aldığı tahmin ediliyor.Yangından kurtulanlardan Aline Santos Silvai Globonews TV'ye yaptığı açıklamada, "Her şey çok hızlı oldu, çok fazla duman vardı, içerisi kapkaraydı" diye konuştu.

iÇERİDE 2 BİN KİŞİ VARDI

Yerel gazetelerden Estado de S.Paulo, Kiss isimli 2 bin kişilik gece kulübünün olay sırasında hınca hınç dolu olduğunu duyurdu. Gece kulübünün sadece bir kapısı olduğu ve yangın çıktığı anda insanların paniğe kapılarak izdihama neden olduğu da bildirildi.

Yangın şu an söndürülmüş durumda. Olay yerinden ölenlerin cesetleri çıkarılıyor. İtfaiye görevlileri içeri girebilmek için balyozlarla duvarları yıkmak zorunda kaldı.

DEVLET BAŞKANI ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ

Rio Grande do Sul eyaletinin valisi Tarso Genro, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Üzücü bir pazar!" derken bütün önlemlerin alındığını belirtti.

Latin Amerika ve Karayipler Topluluğu (CELAC) - AB Zirvesi için Şili de bulunan Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff de ziyaretini yarıda keserek ülkeye döneceğini açıkladı.

Olayın yaşandığı Santa Maria şehrinin eyaletin başkenti Porto Alegre'nin 300 kilometre batısında olduğu ifade edildi.

BU İLK FACİA DEĞİL

Bu olay akıllara geçmişteki benzer yangınları getirdi. 2003'te Rhode Island'da 2004'te de Buenos Aires'te benzer gece kulübü yangınlarında toplam 300'e yakın sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

İki olayda da yangınlar grup üyelerinin ateşe verdikleri yanıcı maddelerden kaynaklanmıştı.

YORUMLAR 8
  • ziya retçi 11 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmuş tabii. adamlar, heyecanlarına heyecan katmışlar işte. siz neyin derdindesiniz?
    Cevapla
  • sinan semerci 11 yıl önce Şikayet Et
    hac yaparken şeytan taşlama sırasında ölenler... yapılan yorumlara bak ya!! yok su testisi su yolundaymış da yok ne işiniz var orda da... orda olmaları, ölmelerini mi gerektiyor?? olaya sizin mantığınızla bakarsak, yıllar önce hac yaparken şeytan taşlama sırasında oluşan izdiham nedeniyle ölen yüzlerce kişi için ne dersiniz acaba??
    Cevapla
  • Halim Önder 11 yıl önce Şikayet Et
    ölene de . iyi olmuş diye biliyorsunuz ya, darwin haklı mı acaba diyesim geliyor insan olmak çok zor değil pratik yapın biraz
    Cevapla
  • erdal 11 yıl önce Şikayet Et
    gece kulubunde olmusler diye altta kotu yorumlar olmus hani iyi olmus gibisinden. ancak bilmediginiz bir durum var her ulkenin kulturu dini karakteri ayridir kendinize bakip onlari da oyle gormeyin mesela afrikada o aclikdan kemikleri gorunen zenciler var ya onlara 2 saat calis yemek vereyim de yapmaz amma 2 dombek cal sabaha kadar popo sallarlar brezılya da muzik accayip sevilityo imis bi programda gordum her kasabanin mobil diskosu var imis ve dj nin oldugu bolum ozel yapiliyor imis mobil arac 400.000 avro gibi bi fiyata siparis uzeri yapiliyo imis her gurubun ozel kendine ozgu muzukleri sarki turkuleri olurmus ve her hafta sonu binlerce kisi bu mobil acik alan diskolara geliyomus kultur meselesi yazik olmus
    Cevapla
  • Metin Temur 11 yıl önce Şikayet Et
    su testısı. su yolunda kirilirmis atalarimiz hic ama hic bos söz söylememisler. her sözün onlarca mana ve anlami vardir mutlaka. ınsanlar ne yazik ki bir hıc ugruna ebedi alame göc ediyorlar.vah vaaaaah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!