Ankara

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

14:49 30 Ağustos 2015
Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

 CHP Beypazarı İlçe Başkanı Ali Uysal başkanlığındaki partililer, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Ellerindeki Türk bayrakları ile Atatürk Parkı'na gelen Uysal ve beraberindekiler, Atatürk Anıtı'na çelenk sunduktan sonra saygı duruşunda bulundu. Uysal, burada yaptığı konuşmada, "Türk milleti, tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi ile egemenliğini kayıtsız şartsız tüm dünyaya haykırmıştır" dedi.

CHP'liler, daha sonra "Onuncu Yıl Marşı"nı okudu.

 

- Gölbaşı Belediye Başkanı Duruay'ın mesajı

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Türklerin Anadolu'ya girişini sağlayan Malazgirt Zaferi'nin 944. yıl dönümü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Duruay, mesajında, "Üzerinde yaşadığımız, aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklar, bundan tam 944 yıl önce 26 Ağustos günü Malazgirt ile asırlar boyunca bağımsızlığın timsali olan milletimize yurt olmuştur. Yine bir Ağustos günü hürriyet sevdasında olan milletlere de örnek olan istiklal ve kahramanlık mücadelemiz 30 Ağustos'un 93. yıl dönümünü heyecanla kutluyoruz. Milletimiz, 30 Ağustos ile kendisini ezelden beri var olduğu tarih sahnesinden silmek isteyenlere istiklalini haykırmış, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya ilan etmiştir" ifadelerini kullandı.

Fatih Duruay, şunları kaydetti:

"Vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle kanının son damlasına kadar vatan toprağını savunan Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman ordumuzun kazandığı bu şanlı zafer, Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında kenetlenerek hiçbir düşmanın ne amaçla ve hangi şekilde olursa olsun birliğinin, bütünlüğünün ve bağımsızlığının elinden alınmasına fırsat vermeyeceğinin simgesi olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaferi bize armağan eden İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.