Ankara

Yaşıtları tatilde onlar tarlada

11:27 02 Eylül 2015
Yaşıtları tatilde onlar tarlada

Yaşıtları yaz tatilinin keyfini çıkartırken, Doğu ve Güneydoğu illerinden ekmek parası kazanmak için Kazan'a gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocukları da aileleriyle tarlada çalışıyor

Yaşıtları yaz tatilinin keyfini çıkartırken, Doğu ve Güneydoğu illerinden ekmek parası kazanmak için Kazan ilçesine gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocukları da aileleriyle tarlada çalışıyor.

Nisan ayından itibaren ilçeye gelmeye başlayan mevsim işçi aileleri, havaların soğumasına kadar burada kalıyor. Ailelerin memleketlerine geç dönmesi nedeniyle çocuklarının eğitimi de zaman zaman aksıyor.

Tarlalarda çapa yapan çocuklar, ot ayıklıyor, domates biber toplayıp, kasa taşıyor.

Urfa'dan Kazan'a gelen 11 yaşındaki Melike Çiftçi, 5'inci sınıfa gittiğini belirterek, "Ailemin maddi durumu elverirse eğitimini tamamlayıp doktor olmak istiyorum. Burada ot yoluyoruz, çapa yapıyoruz, taş topluyoruz, tarlada çalışıyoruz, ailemize yardımcı oluyoruz. Yaşıtlarımız parklarda oynuyor, denize gidiyor ama imkanımız olmadığı için biz bunları yapamıyoruz" dedi.

Mardin'den ilçe gelen Doğu Akdeniz Üniversitesinde Tıbbi Görüntüleme Bölümü 1'nci sınıf öğrencisi Delil Doğan ise hem ailesine destek olmak hem de harçlığını çıkartmak için tarlada çalıştığını aktardı.

Mevsimlik tarım işçilerinden Mehmet Çiftçi, Urfa'da iş imkanı olmadığı için Kazan'a geldiğini ifade ederek, "Umduğumuzu bulamadık. Yeterince iş yok. Çalıştığımız kişilerden de paramızı alamadık. Memleketimize dönecek paramız yok. Çocuklarımızın elleri kalem kitap defter tutması gerekirken burada tarlada çalışıyor" diye konuştu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.